• wonen & zorg
 • ziekenhuis

Ondanks de landelijke versoepelingen, vragen we u om binnen ZorgSaam een mondneusmasker te blijven dragen en 1,5 meter afstand te houden. Ook na 23 maart 2022. Daarnaast blijven de andere coronamaatregelen gelden bij ZorgSaam. Op die manier willen we onze (kwetsbare) patiënten, bezoekers en collega’s zoveel mogelijk beschermen. We leggen u graag uit wat dit voor u betekent.

Uw afspraak in het Ziekenhuis

Gelukkig kan de meeste zorg bij ZorgSaam gewoon doorgaan. Wij proberen nog steeds om beeldbellen in te zetten waar dat kan. Verder gelden de volgende regels in ons ziekenhuis:

 • Draag een mondneusmasker als u in ons ziekenhuis bent. Dat geldt voor iedereen, ook bezoekers van patiënten. Alleen opgenomen patiënten en kinderen jonger dan 13 jaar hoeven geen mondneusmasker op.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Kom alleen naar uw afspraak in het ziekenhuis. Is begeleiding nodig? Dan kan er maximaal  één persoon mee als er vooraf, bij de uitnodiging, een groene kaart is toegekend.
 • Kom maximaal tien minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis. Zo houden we het aantal personen binnen ZorgSaam zo klein mogelijk.
 • Houd u alstublieft aan de basisregels: Was uw handen vaak met water en zeep en desinfecteer uw handen bij binnenkomst, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoeken om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg, schud geen handen.

Als u één of meer klachten hebt die passen bij een infectie met COVID-19: blijf thuis en laat u testen! Ook als u mogelijk griep heeft, blijft u thuis om geen kwetsbare andere mensen te besmetten.

Bezoekuur

Komt u uw familielid, vriend, vriendin of kennis in ons ziekenhuis bezoeken? U bent natuurlijk van harte welkom! Vrijwel iedere patiënt vindt het prettig om bezoek te krijgen en wij zien dat goed sociaal contact bijdraagt aan herstel. Wij kunnen alleen niet gedurende de hele dag bezoekers ontvangen. Daarom verzoeken wij alle bezoekers zich aan de bezoektijden en -regels te houden. U leest op onze website wat de bezoektijden van de afdelingen zijn. Tijdens de bezoekmomenten mogen er twee bezoekers per patiënt aan het bed, mét mondneusmasker.

Maatregelen op onze ouderenzorglocaties

Op al onze ouderenzorglocaties gelden ook nog steeds maatregelen. Versoepelen gaat aan de hand van een stappenplan. Meer hierover leest u op onze website. 

De belangrijkste maatregelen op onze ouderenzorglocaties zijn:

 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Bewoners van de ouderenzorglocaties moeten geen mondneusmasker meer dragen, maar houden wel 1,5 meter afstand.
 • Alle bezoekers van ouderenzorglocaties dragen een chirurgisch mondneusmasker in publieke ruimtes.
 • Op de kamer van de bewoner mag het mondneusmasker af voor bezoekers (dit is geen publieke ruimte).
 • Medewerkers en vrijwilligers dragen gehele dag een mondneusmasker IIR, behalve wanneer ze zittend pauzeren.

Vaccineren? Ja!

Ten slotte een blijvend advies. We zien dat vaccineren echt helpt tegen ernstig ziek worden en opname in het ziekenhuis. Bent u nog niet gevaccineerd of heeft u nog geen booster, en wil u dit wel? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid. Hier kunt u een locatie zoeken waar u zonder afspraak een vaccinatie kunt halen. Ook kunt u hier een afspraak maken voor een vaccinatie als u dat liever wilt.

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking!