• algemeen

Mondneusmasker weer verplicht in de ziekenhuizen van ZorgSaam

De coronagolf die op dit moment door Nederland rolt, laat zich ook voelen binnen de ziekenhuizen van ZorgSaam. Er worden daarom extra maatregelen genomen.

ZorgSaam voert vanaf 1 november op alle ziekenhuislocaties (Terneuzen, Oostburg, Hulst) de verplichting in om overal een mondneusmasker te dragen. Deze maatregel geldt voor patiënten, bezoekers én medewerkers en vrijwilligers (voor iedereen vanaf 13 jaar). Iedereen wordt geacht zelf een mondneusmasker bij zich te dragen.

Bestaande maatregelen als meer dan 1,5 meter afstand houden en veelvuldig de handen reinigen, blijven ook van kracht. Er is slecht beperkt begeleiding van patiënten mogelijk en ook beperkt bezoek qua tijden en aantal personen (voor meer informatie zie verder op deze website).

Om goede, persoonlijke zorg aan iedereen te kunnen blijven geven, ook aan niet Covid-patiënten, verwacht ZorgSaam de komende tijd mogelijk bepaalde ingrepen en operaties te moeten uitstellen. Er zijn tot nu toe nog geen operaties afgezegd en uiteraard wordt er alles aan gedaan om dat te voorkomen. Mocht er iets veranderen in de planning, dan nemen we direct persoonlijk contact op met de patiënten om dat in overleg te doen.