• Hoofdpijncentrum Zeeland
  • algemeen
  • ziekenhuis

Hoofdpijn kan volgens velen makkelijk verholpen kan worden met een pijnstiller of een dagje rust. Mensen die echt te lijden hebben onder hoofdpijn weten wel beter. In het geval van migraine, spanningshoofdpijn of clusterhoofdpijn zeker. Met dat soort hoofdpijnen kunt u goede begeleiding en ondersteuning krijgen bij het hoofdpijncentrum van ZorgSaam.

Er is niet één soort hoofdpijn. Er zijn er vele. Soms is te achterhalen waardoor ze ontstaan en wat er tegen te doen is. In andere gevallen blijft het zoeken naar de oorzaak en kan er alleen iets gedaan worden om het beter uit te houden. Bij veel hoofdpijnen blijven mensen er jaren mee rondlopen, voordat er echt iets aan gedaan wordt. Jaren waarin bijvoorbeeld werken of autorijden onder druk komen te staan. Een snelle en correcte diagnose en een effectieve  behandeling kan veel onnodig leed voorkomen. Vraag aan uw huisarts een doorverwijzing naar een hoofdpijnneuroloog of hoofdpijncentrum. In Zeeland kunt u terecht bij het hoofdpijncentrum in Terneuzen, onderdeel van het specialisme neurologie van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. Dat Hoofdpijncentrum Zeeland is er voor patiënten met ernstige acute, chronisch en frequent terugkerende hoofdpijn. Neuroloog Pascal Proot en de hoofdpijnverpleegkundige Colinda Vlaander helpen u aan een goed behandelplan.

We onderzoeken eerst altijd samen met de patiënt heel nauwkeurig welke soort hoofdpijn het is. Dan kunnen we ook een passende behandeling bespreken. Drs. Proot

Dokter Proot: “We onderzoeken eerst altijd samen met de patiënt heel nauwkeurig welke soort hoofdpijn het is. Dan kunnen we ook een passende behandeling bespreken. Soms met medicijnen, soms met zuurstof, soms met het leren anders omgaan met bepaalde zaken. Het is divers en afhankelijk van het soort hoofdpijn. En bijvoorbeeld ook van leeftijd. Het zal u misschien verbazen maar de meeste patiënten die we helpen zijn kinderen en tieners en mensen van middelbare leeftijd. De meest voorkomende hoofdpijnen zijn migraine en spierspanningshoofdpijn. Bij die laatste helpt de inzet van een fysiotherapeut vaak goed. We werken vanuit het hoofdpijncentrum veel samen met andere disciplines als dus bijvoorbeeld die fysiotherapie, maar ook met gynaecologie, psychologie en anderen. Zo helpen we de patiënt zelf goed te kunnen omgaan met de hoofdpijn. Want hevige hoofdpijnen zijn helaas niet altijd te genezen, maar met ondersteuning van ons hoofdpijncentrum kan men het gelukkig toch beter verdragen.”

Meer weten?

Klik hier om naar de pagina’s van het Hoofdpijncentrum Zeeland te gaan.

Voorlichtingsavond over hoofdpijn en het hoofdpijncentrum in het ziekenhuis. Vele belangstellenden luisterden naar de hoofdpijnverpleegkundige, de hoofdpijnneuroloog, een fysiotherapeut en een vertegenwoordigster van de patiëntenvereniging Hoofdpijnnet.