• Rozenoord
  • algemeen
  • wonen & zorg

Bij ZorgSaam Rozenoord in Sluis zijn meerdere bewoners en medewerkers besmet met het coronavirus. De locatie is geheel in quarantaine, er is geen bezoek mogelijk.

Rozenoord telt in totaal 58 bewoners. Op dit moment zijn 30 bewoners en 18 medewerkers besmet. Alle andere bewoners en medewerkers worden getest. Ook zijn diverse medewerkers uit voorzorg in quarantaine gegaan. Na zorgvuldige afweging is ervoor gekozen de gehele locatie in quarantaine te laten gaan. Dit betekent dat er voorlopig geen bezoek mogelijk is. Zodra de situatie het toelaat, wordt de bezoekregeling versoepeld.

Piet van der Maas, raad van bestuur ZorgSaam: “Het is een nare, zorgelijke situatie voor iedereen, bewoners, familie en personeel. Ondanks dat we binnen de ouderenzorg werken volgens de juiste protocollen en met de juiste beschermingsmiddelen is er een flinke uitbraak van het coronavirus ontstaan binnen Rozenoord.  We doen er alles aan om het aantal besmettingen niet verder op te laten lopen en om de juiste zorg te bieden aan de bewoners tijdens deze vervelende periode. Omdat er nogal wat medewerkers bij betrokken zijn, is dit ook van invloed op het rooster, maar het personeel doet hard hun best zodat de zorg gegarandeerd kan blijven.”

Het is een nare, zorgelijke situatie voor iedereen, bewoners, familie en personeel. Piet van der Maas, lid raad van bestuur