• algemeen
  • thuiszorg
  • wonen & zorg
  • ziekenhuis

Vanochtend hesen Marjo de Jonge, medewerkster van de huishoudelijk dienst op de IC, en Monique Dietz, medewerkster van de radiologie, een bijzondere vlag bij het ziekenhuis De Honte. Dit moment werd ingeleid door Johan de Graaf, lid raad van bestuur.

De vlag, die deze week op alle locaties komt te hangen, is speciaal voor dit moment ontwikkeld en staat symbool voor een turbulente periode die achter ons ligt. De confrontatie met het coronavirus en de gevolgen die dat voor onze organisatie had en nog steeds heeft. De ondergrond van de vlag is samengesteld uit foto’s die medewerkers de afgelopen periode hebben gemaakt.

Met het hijsen van de vlag markeren we deze bijzondere periode. Het is een moment van bezinning waarbij we even stilstaan bij en terugkijken op wat we samen in korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Een geweldige prestatie die onze veerkracht, betrokkenheid en professionaliteit weerspiegelt. We staan voor de patiënten, de cliënten én voor elkaar. Binnen alle onderdelen van onze organisatie en over de onderdelen heen. Iedereen heeft waar mogelijk en nodig zijn of haar steentje bijgedragen. En daar mogen we trots op zijn!

We zien dit moment ook als een startpunt van een tijdperk waarin we de lessen die we hebben geleerd moeten omzetten in nieuwe manieren van werken, zodat we veilige en goede zorg kunnen blijven bieden. Aangepast aan de blijvende aanwezigheid van het virus en een mogelijke opschaling van zorg.

Vlag

Video