De Raad van Toezicht van ZorgSaam is verheugd Kim Hurkens te mogen verwelkomen als nieuw lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht is overtuigd in Kim Hurkens de juiste kracht gevonden te hebben om ZorgSaam verder te versterken. Hurkens start op 18 september. Zij volgt Piet van der Maas op die eind juni is gestopt.

Momenteel is Kim Hurkens (42 jaar) internist en medisch manager mobiliteit en bewegen bij het Zuyderland Medisch Centrum in Limburg. Zij heeft veel ervaring met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe zorgstrategieën en expertise op het gebied van zorgorganisatie, strategie en innovatie. Zij kijkt uit naar haar nieuwe werkomgeving in Zeeuws-Vlaanderen: “Ik ben opgetogen dat ZorgSaam voor mij gekozen heeft. Het brede zorgpalet in combinatie met de regionale samenwerkingen maakt ZorgSaam uniek en sterk. Hierdoor treed ik, samen met mijn collega’s, de grote veranderopgave die we in de zorg kennen met vertrouwen tegemoet. Ik zal hierbij met veel plezier mijn kennis en kunde inzetten om de ambities van ZorgSaam kracht bij te zetten.”

Cees Sterk, voorzitter van de Raad van Toezicht is blij nieuw en jong leiderschap in het bestuur te mogen verwelkomen. “Er is alom vertrouwen dat Kim Hurkens aan de grote opgaven waarvoor ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen zich gesteld ziet een welkome bijdrage kan leveren. Gezien de ervaring en expertise van Kim Hurkens en gezien de kanteling van de organisatie in lijn met ZorgSaam in Vorm, zal de portefeuilleverdeling van de Raad van Bestuur herverdeeld worden.”