• algemeen
  • ziekenhuis

Op maandag 13 februari gaat het patiëntenportaal van ZorgSaam over op een nieuwe versie. Behalve een nieuwe, frisse uitstraling, brengt dit ook meer gebruiksgemak voor de patiënt met zich mee. Daarnaast blijven we met deze nieuwe versie voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen.

Wat verandert er?

Vanaf 13 februari kunt u via het patiëntenportaal van ZorgSaam uw medische gegevens inzien zonder vertragingstermijn. Dit is ook al mogelijk in een eigen persoonlijke gezondheidsomgeving. De huidige vertragingstermijn op het patiëntenportaal bedraagt 7 werkdagen. Vanaf 13 februari kunt u de externe correspondentie en uitslagen onmiddellijk inzien van:

  • Externe correspondentie (o.a. specialismebrieven, voortgangsbrieven, ontslagbrieven, verpleegkundige overdrachten);
  • Laboratoriumonderzoeken (Klinische chemie en Medische Microbiologie);
  • Pathologieonderzoeken;
  • Radiologieonderzoeken.

U kunt in deze nieuwe omgeving ook iemand machtigen via DigiD om zaken voor u te laten regelen in uw patiëntenportaal. Als u iemand machtigt, dan geeft u deze persoon toegang tot uw medisch dossier via ZorgSaam ziekenhuis. De gemachtigde heeft dezelfde rechten en mogelijkheden als u. Bijvoorbeeld een vragenlijst invullen, een brief van een specialist lezen of een e-consult sturen naar een zorgverlener. Ook kan de gemachtigde verslagen, folders, afspraken en uitslagen inzien. De gemachtigde logt in op het patiëntenportaal met zijn/haar eigen DigiD.

Verminderd beschikbaar

Op 13 februari vindt de overgang plaats. Daarom is patiëntenportaal niet beschikbaar tussen 09:00 – 12:00 uur. Onze excuses voor het mogelijke ongemak.

Vragen

Meer informatie over het patiëntenportaal van ZorgSaam vindt u hier. Heeft u vragen of opmerkingen over dit bericht, neem dan contact op met de Patiëntenservice via patientenservice@zzv.nl of via 0115-677474.