• Verloskunde & Geboortecentrum

De Gezinsafdeling van ZorgSaam is aangemeld voor de Kangoeroezorg-inzamelingsactie, een project van Strong Babies. Samen zamelen we geld in om deze zorg ook bij ZorgSaam mogelijk te maken! En jij kunt ook doneren!

Waarom Kangoeroezorg?

Gelukkig worden er elke dag gezonde baby’s geboren. Alleen: 7% van de baby’s komt veel te vroeg. Zij moeten elke dag vechten voor hun leven. Kangoeroezorg is de ultieme vorm van ontwikkelingsgerichte zorg. Het is wetenschappelijk bewezen de beste zorg voor kwetsbare pasgeborenen. Huid-op-huidcontact via buidelen vergroot de overlevingskans van te vroeg geboren baby’s. Ook het risico op infecties wordt door de kangoeroemethode veel kleiner. Het is daarbij belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen en het zo lang mogelijk vol te houden. Buidelstoelen maken dit mogelijk, maar deze worden in Nederland niet vergoed.

Wat zijn kangoeroestoelen?

De kangoeroestoel is ontwikkeld door verpleegkundigen en artsen op een Scandinavische Neonatologieafdeling om ouders zo comfortabel én lang mogelijk te laten kangoeroeën. Met deze unieke stoel kunnen ouders zelfstandig kangoeroeën, borstvoeding geven, staan en zitten en hun zitpositie wijzigen. De stoel is in hoogte verstelbaar en dit maakt het mogelijk voor zorgverleners om op een ergonomische wijze de zorg eenvoudiger en efficiënter uit te voeren wanneer de baby in huid-op-huidcontact bij de ouder ligt.

Doneer ook!

Om Kangoeroezorg in ons ziekenhuis te ondersteunen is er door Strong Babies een pakket samengesteld, dat bestaat uit: een VELA kangoeroestoel, een dagdeel scholing, buideltops en voorlichtingsfolders. In totaal is hier een bedrag van € 7.600 voor nodig. Het aantal buidelstoelen dat we krijgen, hangt af van hoeveel sponsorgeld er opgehaald wordt.

Wil jij doneren? Scan dan de QR code op de poster of ga naar onze actiepagina en geef wat je kunt missen.

Kijk voor meer informatie op www.strongbabies.nl/ondersteuning.

Sterk voor Kangoeroezorg

Door Kangoeroezorg te ondersteunen, wil Strong Babies het welzijn van kwetsbare pasgeborenen verbeteren. Het is het mooiste cadeau dat we deze baby’s en ouders kunnen geven!