• Intensive Care
  • algemeen

Marjan Suij is IC-verpleegkundige bij ZorgSaam. Ze las een artikel in een hardloopblad en dacht, dat is ook iets voor ons! “Het artikel ging over sponsoring van functionele hardloopshirts voor de mensen die vanwege Corona verplicht zijn om in niet ademende plastic overals te werken. Functionele hardloopshirts zijn ademend, waardoor je het minder warm hebt. Het dragen van een functioneel hardloopshirt onder de overalls leek me ook voor onze collega’s die op de COVID afdelingen werken een stuk prettiger.”

Marjan en haar man hebben connecties binnen de organisatie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. “Na het lopen van de marathon is het gebruikelijk dat de lopers een functioneel hardloopshirt krijgen met het jaartal erop. Dit jaar ging de marathon vanwege Corona niet door, maar de loopshirts waren al geleverd en gedeeltelijk bedrukt.” Een linkje met de organisatie was snel gelegd. Ferdie de Klerk, penningmeester van de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen is blij dat ze de hardloopshirts kunnen schenken. “Wij geven vaker shirts weg, bijvoorbeeld ook aan goede doelen ver weg. Fijn dat we nu ZorgSaam blij kunnen maken met 160 dry-fit shirts. Ik geloof zeker dat ze hier goed terecht komen!”

Cora Hoffmann, hoofd intensive care “We zijn heel blij met deze schenking! Je trekt dit shirt aan onder het pak dat wordt gedragen bij patiënten die in isolatie worden verpleegd. Dat gaat veel zweetdruppels schelen!”

Cora (l) en Marjan (m) ontvangen een shirt uit handen van Ferdie de Klerk van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen.