• algemeen
  • ziekenhuis

Als je in de regio Zeeuws-Vlaanderen ambulancenummer 19-139 ziet rijden, dan is dat een uniek model ambulance. Dit is de nieuwste ambulance van ZorgSaam en de eerste ambulance in Europa met een geïntegreerde signalering (LED-opbouw).

Demian en Elvio, ambulancechauffeurs en wagenparkbeheerders van ZorgSaam Ambulance, vertellen er trots over: “Deze Mercedes Sprinter ALS WAS 300 kwam onlangs uit de fabriek in Duitsland. Het bedrijf Wietmarscher levert in veel landen. Onze nieuwste ambulance kwam als eerste van de ‘band’ gerold. Het bijzondere aan de lichten is dat die zijn verwerkt in het dak. Bij alle andere ambulances zijn de lichten als het ware een los onderdeel dat wordt bevestigd.”

“Voordeel van deze opbouw is de betere zichtbaarheid plus dat er geen rijwind meer is tussen het dak en de opbouw. Er is daardoor achterin meer rust qua geluid omdat er geen lucht meer ‘fluit’ die normaliter er tussendoor wordt geperst. En het is ook nog eens mooi om te zien. Erg leuk dat wij de primeur hebben.”

Een jong wagenpark

“ZorgSaam heeft nu de beschikking over negen ambulances. Zeven stuks hebben dienst plus twee op reserve. Eén van de reserve ambulances kan eventueel worden gebruikt voor opleiding en oefening. Daarnaast zijn er nog drie piket voertuigen (de personenauto’s).”

“Vorig jaar nam ZorgSaam al drie nieuwe ambulances in ontvangst, nu de vierde en in mei 2021 volgt de laatste. Met ons jong wagenpark staan we ook de komende jaren paraat om goede en veilige patiëntenzorg te leveren in Zeeuws-Vlaanderen en soms daarbuiten.”

Links: de nieuwe LED-opbouw, rechts: een standaard LED-opbouw