• algemeen

Ik ben Bert van Broekhoven. Op 1 januari 2020 ben ik 30 jaar werkzaam bij ZorgSaam. Van oorsprong ben ik klinisch chemisch analist en als zodanig heb ik zeven jaar op het lab in Lievensberg gewerkt.

Per ongeluk ben ik in de automatisering gerold en ben ik net na de opening van de Honte op 1 januari 1990 hier in Terneuzen gestart bij de afdeling ICT. Ik ben inmiddels 60+ maar weet voorlopig nog van geen ophouden, daarvoor werk ik veel te graag. De dagen gaan open en dicht, eigenlijk veel te snel.

Wat doe je precies?

Mijn functie bij ICT is erg divers, ik ben niet in één vakje te stoppen, eigenlijk ben ik een manusje van alles. Door mijn jarenlange ervaring in de gezondheidszorg en kennis van onze organisatie, word ik regelmatig om advies gevraagd voor diverse vraagstellingen.

Daarnaast onderhoud ik koppelingen tussen de medische systemen van ZorgSaam. Ook ben ik regelmatig actief als project lid om samen met anderen uit de organisatie een project tot een goed einde te brengen.

Mijn werk op de afdeling ICT is erg afwisselend, soms erg hectisch en zeer zeker niet saai. Daarom is het niet mogelijk een gemiddelde werkdag te beschrijven

Doe toch eens een poging…

Elke dag komen er nieuwe anderen vragen en problemen op ons af. Het is vaak al een hele opgave om alle ontvangen mailtjes over van alles en nog wat afdoende te kunnen verwerken. Dat kost me dagelijks 1-2 uur. Naast beheers- en onderhoudswerkzaamheden aan de diverse systeemkoppelingen ben ik ook regelmatig bezig om updates van medische systemen voor te bereiden en uit te voeren. Dit uiteraard in afstemming met de betrokkenen. Wekelijks heb ik één of meerdere projectbijeenkomsten. Die zijn belangrijk om gezamenlijk gestelde projectdoelen te kunnen realiseren. Elke speler heeft zijn rol en samen klaren we de klus.

Theepauzes, ik drink nooit koffie, houd ik zelden. In plaats daarvan ga ik tussen de middag naar huis om snel even te eten en mijn hond uit te laten. Die korte onderbreking is een prima moment om alles even van je af te zetten. Als natuurmens geniet ik dan van het buiten zijn en doe dan ook nog eens energie op voor de rest van de dag. Aan het einde van de dag kan ik gelukkig de knop omzetten en thuis lekker bezig zijn met andere activiteiten.

Bert van Broekhoven

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De grootste voldoening van mijn werk haal ik uit het realiseren van nieuwe functionaliteiten die iets toevoegen voor de medewerkers of klanten van ZorgSaam. Doordat ziekenhuizen op steeds meer vlakken gaan samenwerken is er een groeiende behoefte aan functionele koppelingen om informatie te kunnen delen. Het zijn vooral deze uitdagingen die me scherp houden, die ik met veel plezier doe en waar ik mijn steentje aan kan bijdragen.