Mijn naam is Dorien Buijsse en ik ben 54 jaar oud. Ik ben activiteitenbegeleidster op een psychogeriatrische afdeling in ouderenzorglocatie Stelle te Oostburg. Ik doe dit werk al 27 jaar.

Dorien Buijsse

Wat houdt je werk in?

Mijn functie houdt in dat ik bewoners help met het zoeken en invullen van een zinvolle dagbesteding. Deze bewoners zijn, vanwege psychogeriatrische problemen, zelf niet meer in staat om een invulling aan hun dag te geven. Ik organiseer, samen met mijn collega’s, groepsactiviteiten en evenementen, afgestemd op de behoeftes en mogelijkheden van de bewoners. Dit doen we met ondersteuning van vrijwilligers. Daarnaast organiseer ik individuele activiteiten, gericht op het welbevinden en mogelijkheden van de individuele bewoner.

Wat maakt je werk zo leuk?

Ik vind het een uitdaging om uit te zoeken wat iemand echt nodig heeft. Te ontdekken hoe iemand vroeger was en hoe hij nu is. Uitzoeken welke hobby’s iemand had en wat iemand belangrijk vond in zijn leven. Zoeken naar activiteiten waar iemand echt blij van wordt. Proberen het leven van deze kwetsbare groep mensen weer wat mooier te maken. Mijn voldoening haal ik uit de dankbare woorden en vaak ook liefdevolle non-verbale reacties van de bewoners. Dit geeft mij het gevoel dat mijn vak er echt toe doet.