Donderdag

“Normaal ben ik op donderdag in Oostburg. Dat is mijn rustigste dag. De telefoon rinkelt beduidend minder en ik loop geen visites dus kan wat later beginnen. Meestal loop ik dan ’s morgens tot aan mijn buren Jan en Irene, zodat onze honden samen kunnen spelen. Ze zijn bijna net zo oud en échte maatjes. Ik heb dan mooi even de tijd om bij te praten met deze lieve, behulpzame mensen. Maar vandaag is anders dan anders. Ik word gevisiteerd. Eens in de vijf jaar komen vertegenwoordigers van de beroepsgroep kijken hoe je werkt. Omdat ik de enige ben binnen mijn vakgebied, houdt dat voor mij in dat ik een poos bezig ben met het opvragen van cijfermateriaal en het invullen van vragenlijsten. Op de dag zelf leid ik de mensen rond. Er worden veel gesprekken gepland. Met mij, maar ook met alle mensen met wie ik iets te maken heb. Is de zorg die ik lever goed genoeg? Voldoet alles aan de richtlijnen en standaarden? Uiteindelijk volgt er een rapport waar eventuele adviezen in staan die we op moeten volgen. Het was een drukke en toch best een spannende dag. Daarna ga ik dan ook lekker naar huis.”

Vrijdag

“Vanmorgen heb ik mijn laatste poli van de week. In de middag ligt er niks vast. Zo kan het zijn dat ik extra scopiën heb of dat er een vergadering gepland staat. Maar ook doe ik spoed onderzoeken en administratie. De overdracht met radiologie is op vrijdag een uurtje eerder. We doen nu ook de patiënten overdracht, want ik heb dit weekend dienst.”

Weekend

“Vanmorgen loop ik van 08:30 – 12:00 uur visite op de afdelingen. Ik zie dan alle opgenomen patiënten van interne geneeskunde. Tussendoor krijg ik veel telefoontjes van de SEH. Ook bespreek met de IC de patiënten die daar zijn opgenomen. Daarna ga ik naar huis. De nachten zijn gelukkig redelijk rustig. Verder ga ik iedere zaterdag naar de slager in Boekhoute. Je kan zeggen wat je wilt, maar het Belgische vlees is toch echt het lekkerste! Verder komt er een tijd aan van bouwen en klussen. We gaan ons huis toekomstbestendig maken. We bouwen er een stuk bij om volledig beneden te kunnen wonen. Boven hebben we dan logeerkamers voor familie of vrienden. Ons huis en de plek waar we wonen is heerlijk. Als ik vrij ben, ben ik altijd buiten op ons erf te vinden. Hier heb ik een vakantiegevoel, wat wil je nog meer?!”