• thuiszorg

Vaak wordt innovatie in de zorg gelinkt aan een hightech middel, zoals een zorgrobot. Maar het kan ook iets simpels zijn, zoals de oogdruppelbril. Deze bril is een prachtige oplossing die de zelfredzaamheid van cliënten vergroot en die de inzet van thuiszorg terug brengt.

“Ik mocht als eerste cliënt van ZorgSaam de oogdruppelbril proberen”, vertelt de heer Vael uit Hulst trots. “In het begin even spannend, maar het werkt goed. Zeker met een lage stoel met een harde rugsteun. Dat druppelt het gemakkelijkst. Omdat het ik nu zelf kan, ben ik niet meer afhankelijk van de thuiszorgmedewerkers. Hoewel ze allemaal superaardig zijn, vind ik dit fijner. Anders moet je er steeds voor thuisblijven.”

Voor ZorgSaam Thuiszorg betekent dit dat tijd vrij komt die weer voor andere cliënten ingezet kan worden!

Hoe werkt de druppelbril?

In elk ‘glas’ zitten drie openingen. De cliënt drukt het doseerflesje vast in een passende opening, waarna de bril opgezet kan worden. Met de ene hand houdt de cliënt het oog open, met de andere hand worden de druppels gedoseerd. De drie openingen zorgen ervoor dat alle gangbare maten flesjes en pompjes passen. Het flesje heeft zo de juiste afstand tot het oog en de openingen bevinden zich precies boven het oog.

Video