• algemeen
  • wonen & zorg

13 November is het De Dag van het Werkplezier! Mariëlle Lauret besloot op haar 52e om de overstap naar de zorg te maken. Ze volgde een opleiding voor verzorgende IG, en gaat nu elke dag met plezier naar haar werk. Nog geen enkele seconde heeft ze spijt gehad van haar beslissing.

“Van oorsprong ben ik technisch geschoold en ben ik 15 jaar als Goudsmid werkzaam geweest. Ik merkte dat ik een soort van eenzaam werd in de werkplaats, want mijn collega’s stonden altijd in de winkel. Toen begon ik me wel af te vragen ‘wil ik dit nog lang doen?’. Toevallig werd ik tijdens een groepsles in de sportschool uit de les gepikt met de vraag of ik interesse had in het lesgeven. Ik twijfelde erg , maar gaf het toch een kans. Uiteindelijk heb ik met veel plezier 16 jaar groepslessen gegeven, maar zag ook in dat dit niet iets was om tot mijn 67e vol te houden.

Samen met mijn dochter bezocht ik in maart 2018 een Open Dag van ZorgSaam. In eerste instantie ging ik mee voor mijn dochter, maar eenmaal daar kwam ik in gesprek met iemand over opleidingen in de zorg. Het was echt een leuk gesprek en het trok mij helemaal over de streep om toch een opleiding te gaan volgen. En tot mijn grote vreugde kwam ik in 2019 in Vremdieke in Hoek terecht voor stage en kon ik  in 2021 vast blijven op de PG-afdeling. Voor mij leek de cirkel rond, aangezien ik in mijn studietijd iedere vakantie in Bachten Dieke vakantiewerk deed.

Het werken met ouderen met dementie heeft mij zeer positief verrast. Het is zo bijzonder om voor hen te mogen zorgen en hen de zorg te geven die ze nodig hebben. Je probeert altijd voor hen te zorgen zoals je wilt dat er voor je eigen ouders gezorgd zou worden. Geen enkele dag is hetzelfde.

Mariëlle Lauret besloot op haar 52e om de overstap naar de zorg te maken.

Wat mijn werk zo leuk maakt? Dat zit hem echt in de kleine dingen. Een glimlach, een knuffel, een liedje met iemand zingen of samen een dansje doen. Vooral de dankbaarheid die je van mensen krijgt geeft veel voldoening. Bijvoorbeeld als je een bewoonster helpt met haar make-up of een bewoner zijn favoriete kledingstuk aantrekt. De één-op-één momenten zijn heel waardevol. Er ontstaan dan vaak leuke gesprekken. Dagelijks hoor ik ‘jou hoor je niet aankomen, maar jou ZIE je aankomen’, omdat ik sinds kort fluoriserende  groene schoenen draag. Ook kreeg ik een keer een kus met lippenstift op mijn wang die ik dan de hele dag heb laten zitten. Je biedt hen een veilige omgeving en dat maakt het voor mij heel bijzonder.

Om in de zorg te werken heb je een flinke dosis inlevingsvermogen nodig. Zorgen doe je vanuit je hart. Ik zou het mensen zeker aanraden om in de zorg te werken, want het geeft ontzettend veel voldoening. Ook op mijn leeftijd omscholen raad ik zeker aan. Ik denk dat als je ouder bent, je meer mensenkennis en levenservaring hebt waardoor je situaties misschien beter of sneller begrijpt.”

Heeft Mariëlle je aangestoken met haar enthousiasme? Bekijk al onze vacatures op: www.werkenbijzorgsaam.nl