• algemeen
  • thuiszorg
  • wonen & zorg
  • ziekenhuis

Vandaag is de 2e verdieping van het Antonius Ziekenhuis in Oostburg geopend als cohort afdeling voor coronapatiënten. Het is geen ziekenhuisafdeling, er wordt ‘supportive care’ geboden. Dat is medische en verpleegkundige zorg aan verzwakte of oudere kwetsbare patiënten die Covid positief zijn. Het kan gaan van het toedienen van infusen en antibiotica, tot een plaats om aan te sterken, te revalideren na een intensieve opname in het ziekenhuis tot het begeleiden in de palliatieve fase.

Patiënten worden vanaf thuis opgenomen óf komen uit het ziekenhuis in Terneuzen waar hun opname niet (langer) strikt noodzakelijk is. Dit ontlast huisartsen, thuiszorg en ziekenhuis. Specialist ouderenzorg René de Bakker van ZorgSaam verwoordt het als volgt. “Het is de kracht van de ketenzorg dat we zaken voor elkaar kunnen oplossen als het ergens begint te knellen.”

De afdeling start met 8 bedden. De capaciteit kan uitgebreid worden naar maximaal 33 bedden. De afdeling is één van de eersten, zo niet de eerste afdeling in Nederland die zo wordt opgezet.

Omroep Zeeland

Omroep Zeeland maakte een reportage over de Covid-19 afdeling in Oostburg uit. Ze hebben gisteren, toen de afdeling nog net toegankelijk was, een en ander in beeld gebracht.

Alle informatie

Klik hier om naar de algemene pagina te gaan over het coronavirus.