• Interne geneeskunde
  • Mammacentrum ZorgSaam
  • Oncologie
  • algemeen

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg blijven vinden naar de gewenste zorg en ondersteuning.

In normale tijden is er veel ruimte voor voorlichting en informatie, ook voor de naasten van patiënten. Als iemand in je familie te maken krijgt met de ziekte kanker, wil je weten waar je partner, vader of moeder, opa of oma wordt behandeld. Je kan dan een bezoek brengen aan de afdeling om te zien wat daar allemaal gebeurt. Vaak zorgt dit ook voor een stukje geruststelling. In de coronatijd is het niet mogelijk om bezoekers te ontvangen. Daarom hebben de medewerkers van de Dagbehandeling Oncologie een filmpje gemaakt. In dit filmpje zie je de afdeling, hoor je een specialist, een verpleegkundige en ook komt er een patiënt aan het woord. Op deze manier probeert ZorgSaam toch ook de naasten van de patiënten te bereiken. Bekijk het filmpje hieronder.

Ik word gerustgesteld door de verpleegkundigen, waardoor ik me altijd ik weer beter voel als ik naar huis ga. Dhr. Duerinck, patiënt