Agenda

 • 24mei
  Algemeen
  Ziekenhuis
  Interne geneeskunde & MDL-ziekten
  Dialysecentrum ZorgSaam
  Thuiszorg
  Wonen & Zorg

  Voorlichtingsbijeenkomst niertransplantatie en nierdonatie

  “U vraagt, wij draaien”

  Voorlichtingsbijeenkomst niertransplantatie en nierdonatie

  in samenwerking met Erasmus MC

   

  Op donderdag 24 mei 2018 is er een voorlichtingsmiddag over niertransplantatie en nierdonatie in het restaurant op de eerste verdieping van ZorgSaam ziekenhuis locatie De Honte in Terneuzen. De voorlichting is voor zowel de nierpatiënt, als voor familie, vrienden of andere belangstellenden. Tijdens de voorlichting wordt u samen met uw familie of vriend(en) ingedeeld in een groepje. Vervolgens schuift iedere 15 minuten een andere specialist aan bij uw tafel. Het programma wordt geopend door een nefroloog van ZorgSaam.

   

  In gesprek met…

  De transplantatiecoördinator, C. van der Linden, I. de Koning

  Wegwijs door de transplantatie en donatie

  De transplantatiecoördinatoren kunnen u alles vertellen over de planning rondom donatie en transplantatie. Zij begeleiden u dit gehele traject.

   

  De nefroloog, Dr. J. van de Wetering

  Doneren en transplanteren: Wat zijn de mogelijkheden?

  Wanneer kom je in aanmerking voor een transplantatie? Welke programma’s zijn er? Waarom een levende donor? Deze vragen kan de nefroloog beantwoorden.

   

  De verpleegkundig specialist Niertransplantatie, L. Maasdam

  Getransplanteerd of gedoneerd: Wat nu?

  De verpleegkundig specialisten zullen patiënten op de hoogte brengen van de do’s en don’ts na een transplantatie. Donoren horen meer over de controles na donatie.  

   

  De transplantatiechirurg, Dr. R.C. Minnee

  Alles over de operatie

  De chirurg kan u uitleggen hoe de operatie voor de donor en voor de ontvanger in zijn werk gaat. Ook worden de risico’s en gevolgen van de operatie toegelicht.

   

  De verpleegkundig specialist Transplantatiechirurgie, K. Muller

  De weg naar en na transplantatie en donatie

  De verpleegkundig specialiste kan u informeren over de screening voor de operatie. Ook zal zij ingaan op het herstel na de donatie of transplantatie.  

   

  De maatschappelijk werker, N. Tronchet

  Beleving en praktische zaken

  De maatschappelijk werker kan uw vragen beantwoorden over niet-medische problemen, bijvoorbeeld in uw gezinssituatie, op uw werk, of financiële vragen.

   

  Patiënten panel, ervaringsdeskundigen

  In het patiënten panel zitten drie ervaringsdeskundigen voor u klaar om meer te vertellen over nierdonatie en transplantatie. Zowel transplantatie met een levende donor, als transplantatie met een overleden donor komen aan bod.

   

  Heeft u interesse?

  Meld u zich vóór 21 mei aan via e-mail: predialysepoli@zzv.nl

  Graag in de mail vermelden met hoeveel personen u naar de voorlichting komt.

  Plaats: ZorgSaam Ziekenhuis locatie De Honte in het restaurant op de eerste verdieping, Wielingenlaan 2, Terneuzen Toegang is gratis

  14:00 - 16:00 uur
 • 30mei
  Algemeen
  Ziekenhuis
  Geriatrie
  Thuiszorg
  Wonen & Zorg

  Alzheimercafé

  Thema: Wat is er aan de hand en wie kan ons helpen?

  Het Alzheimercafé is een vast herkenningspunt in Zeeuws-Vlaanderen geworden. Tijdens maandelijkse bijeenkomsten nodigen we iedereen uit die te maken krijgt met dementie: mensen met dementie zelf, partners, familie, vrienden, buren professionals en andere belangstellenden. De bijeenkomsten hebben als doel mensen te informeren en daarbij ook ervaringen en tips uit te wisselen. Dit allemaal in de gezellige en gemoedelijke sfeer. Na een pauze is er altijd ruim de tijd om extra vragen te stellen of om in kleine groepjes na te praten.

   

  Plaats:: Jota, Huis voor inspiratie en ontmoeting, Raadhuisplein 4, Oostburg van 14.00 - 16.00 uur.

  Toegang is gratis.

  14:00 - 16:00 uur
 • 4jun
  Algemeen
  Ziekenhuis
  Geriatrie
  Thuiszorg
  Wonen & Zorg

  Alzheimercafé

  Thema: Seksualiteit en intimiteit

  Het Alzheimercafé is een vast herkenningspunt in ZeeuwsVlaanderen geworden. Tijdens maandelijkse bijeenkomsten nodigen we iedereen uit die te maken krijgt met dementie: mensen met dementie zelf, partners, familie, vrienden, buren professionals en andere belangstellenden. De bijeenkomsten hebben als doel mensen te informeren en daarbij ook ervaringen en tips uit te wisselen. Dit allemaal in de gezellige en gemoedelijke sfeer. Na een pauze is er altijd ruim de tijd om extra vragen te stellen of om in kleine groepjes na te praten.

   

  Plaats : De Veste flat B, Oostelijk Bolwerk 22, Terneuzen van 19.00-21.00 uur.

  Toegang is gratis.

  19:00 - 21:00 uur