Eén van de belangrijkste taken is het lotgenotencontact, een fijnmazig netwerk van vrouwen die zelf ervaring met borstkanker hebben en die een uitgebreide training hebben gekregen in lotgenotencontact en informatieoverdracht. Ook in Zeeuws-Vlaanderen is een afdeling van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) actief en er worden met regelmaat activiteiten georganiseerd. Hieronder volgt een overzicht:

Lotgenotencontact

Wenst u te praten met een lotgenote, dan kunt u een afspraak maken met één van de vrijwilligers via tel: 0115-451981 of terneuzen@borstkanker.nl. Ook kunt u bellen met de ervaringslijn van de Borstkankervereniging Nederland via tel: 030-2917220 (op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12.30 uur).

Thema activiteiten

De BVN organiseert elk jaar een aantal themabijeenkomsten. U bent van harte welkom. De thema activiteiten zijn gratis. Neem voor meer informatie en om te reserveren contact met ons op. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Of wilt u een persoonlijke uitnodiging ontvangen? Stuur dan een briefje of e-mail met uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres naar:

Monika Crosiers-Maes

Papegeulestraat 2

4551 HZ Sas van Gent

Tel: 0115-451981 E-mail: terneuzen@borstkanker.nl

Gezond bewegen met VEERKRACHT

Voor (ex-)kankerpatiënten en chronisch zieken. Samen bewegen naar vermogen. Elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur in de Vliegende Vaart in Terneuzen. Deelname € 12.50 per maand. Verplichte aanmelding vooraf. U kan twee keer vrijblijvend deelnemen. Aanmelden via veerkracht1@hotmail.com of via Karin Smolenaers of Mieke Neyt op telefoonnummer 06-25523255. Iedereen die tot de doelgroep behoort en door vermoeidheid of andere problemen niet kan deelnemen aan een reguliere bewegingsgroep, is welkom bij ‘Veerkracht’. U wordt begeleid door ervaren mensen en er is ondersteuning door vrijwilligers en teamleden van de Borstkankervereniging.

Verwenmiddag

Voor patiënten tot drie jaar na de operatie. Een team van vrijwilligers bezorgt u een aangename namiddag. Dit gebeurt twee keer per jaar. Nieuwe patiënten krijgen voorrang op patiënten die al eens deelgenomen hebben. Diverse vrijwilligers werken hieraan mee, zoals een  kapster, manicure, visagiste, gezichtsmassage, kleuradvies en oncologische voetverzorging. Het aanbod kan variëren per keer. Info en opgeven bij Joke Franse tel. 0115-431787 of via e-mail terneuzen@borstkanker.nl.

Borstprothese voorlichting in De Honte

Door de operatie die u hebt ondergaan, kan het noodzakelijk zijn dat u een borstprothese zult moeten dragen. In het ziekenhuis beschikken we over een Borstprothesevoorlichtingscentrum. Lotgenoten, die zelf prothesedraagster zijn of waren, vertellen u meer over het dragen van een prothese. Zij geven u tips en persoonlijke informatie over alle mogelijkheden. Dit om u te helpen voor u naar een winkel gaat. Vraag één van de opgeleide vrijwilligers om advies en neem contact op met een ervaringsdeskundige van onze Borstprothese voorlichting. Dit kan alleen op afspraak via Monika Crosiers-Maes op tel: 0115-451981 of via de Mammapoli.

Vrijwilligers gevraagd

Wij zijn op zoek naar dames die willen helpen bij ons lotgenotencontact, in welke vorm dan ook. Als u uw ziekte een plaats heeft gegeven in uw leven en openstaat om andere vrouwen met uw ervaring te helpen, zijn we heel blij als u ons groepje wilt versterken. Uw beloning: een goed gevoel voor uzelf en de ander. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, kunt u (vrijblijvend) contact opnemen met Monika Crosiers-Maes.

Lid of donateur worden?

Het is mogelijk om lid of donateur te worden van de Borstkankervereniging Nederland. Want hoe meer leden, hoe meer subsidie de Borstkankervereniging Nederland ontvangt. Wilt u de Borstkankervereniging Nederland en dus ook ons steunen, dan kunt u voor € 35 per jaar lid of donateur worden. Dit kan door uw gegevens in te vullen op onze website https://www.borstkanker.nl/steun-ons/lid-worden. Of door een brief te sturen met uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en eventueel e-mail adres) naar secretariaat Borstkankervereniging Nederland Postbus 8065  3503RB Utrecht. E-mail: info@borstkanker.nl

Wanneer u lid of donateur bent, ontvangt u het blad ‘B’ van de Borstkankervereniging Nederland digitaal (of op papier indien u €10 extra betaalt). Een blad waarin u nieuws krijgt over de laatste ontwikkelingen, ervaringen van lotgenoten en informatie over werkgroepen en activiteiten binnen de vereniging.

Informatie over de borstkankervereniging kunt u vinden op de website: https://www.borstkanker.nl

April 2023