Accureon

Bravis Ziekenhuis en ZorgSaam Ziekenhuis bundelden sinds 2021 de krachten van hun beide laboratoria klinische chemie. Die laboratoria gaan zelfstandig verder onder de naam Accureon BV. Voor patiënten verandert er buiten de naamsverandering weinig. De vertrouwde goede zorgverlening en laboratoriumdiagnostiek in de regio blijven behouden. Kijk op de website van Accureon voor meer informatie.

Op de website van Accureon vindt u tevens meer informatie over bloedafname, de trombosedienst en patiëntenfolders.

Bloedafname

Neem altijd uw aanvraagformulier, patiënt-ID kaart (of afsprakenkaart) en eventueel reeds geproduceerd of afgenomen monster mee. Indien u niet in het bezit bent van een patiënt-ID kaart kunt u die laten maken bij het afsprakenbureau op één van de locaties van het ziekenhuis (identiteitsbewijs vereist).

Bloedafname in het ziekenhuis

Bloed laten prikken in onze ziekenhuizen (Terneuzen, Oostburg en Hulst) is alleen mogelijk op afspraak. Dit kunt u op twee manieren doen:

  • Telefonisch: op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur via tel: 088-7067082.
  • Online: via uw Patiëntenportaal. U logt in met behulp van uw DigiD-code. In uw Patiëntenportaal kunt u via ‘Agenda’ een afspraak maken bij het laboratorium.
    Klik hier voor een handleiding.
    *Link naar ‘handleiding afspraak maken’ toevoegenHou bij het maken van een afspraak rekening met een eventuele instructie op uw aanvraagformulier (zoals bijvoorbeeld: nuchter, niet op buitenprikpost of niet op donderdag en vrijdag).

Bloedafname op de buitenprikposten

Op diverse plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen kunt u zonder afspraak terecht om bloed te laten prikken op één van de bloedpriklocaties. Diagnovum verzorgt dit voor ZorgSaam, zowel op de prikposten in de wijk als in de thuissituatie. Op de afbeelding hieronder ziet u waar u allemaal terecht kan. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de bloedpriklocaties en over Diagnovum. Bezoek de website van Diagnovum voor meer informatie over de bloedpriklocaties.

Locatiekaart Zorgsaam