Visie & Verloskundig Samenwerkingsverband

Zwangerschap en bevalling zorgen voor een belangrijke en spannende periode in uw leven. Iedere zwangerschap en bevalling verloopt anders en we proberen dan ook om voor iedereen de juiste zorg te leveren. U en uw gezin staan centraal. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw beleving en wensen.

We streven er naar om ook bij acute situaties moeder en kind niet te scheiden. Naast de standaard kraamsuites zijn er de couveusesuites beschikbaar voor kinderen/pasgeborenen met speciale zorgbehoeften. Moeder en kind kunnen daar zo veel mogelijk samen zijn. Uiteraard proberen we ook de partner zoveel mogelijk bij de geboorte van het kindje te betrekken.

Binnen ZorgSaam werken verloskundigen en gynaecologen nauw samen. We werken met één systeem waarbij verloskundigen en gynaecologen samen een uniek zorgpad opstellen voor iedere specifieke zwangere om de zorg te geven die u en uw partner nodig hebben.

We zijn lid van de KNOV, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en wij onderschrijven hun kwaliteitseisen en klachtenregeling. Al onze verloskundigen zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV

In geheel Zeeuws-Vlaanderen

De verloskundigen houden spreekuren op verschillende locaties binnen ZorgSaam, maar ook op verschillende buitenlocaties in heel Zeeuws-Vlaanderen, zoals huisartsenpraktijken.

Verloskundig Samenwerkingsverband

 

ZorgSaam - Verloskundig Samenwerkingsverband

Het verloskundig Samenwerkingsverband Zeeuws-Vlaanderen (VSZV) is een samenwerkingsverband tussen, ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen, Vereniging Medische Staf Huisartsen, Kraamcentra, Jeugdgezondheidszorg en vrijgevestigde Verloskundigenpraktijk in Zeeuws-Vlaanderen.

In Zeeuws Vlaanderen is één verloskundig actieve huisarts. Deze huisarts verleent eerstelijns verloskundige zorg, thuisbevallingen en heeft een weekenddienstregeling met de verloskundigen van ZorgSaam. Er is één vrijgevestigde verloskundige in Sint Jansteen. Zij verleent eerstelijns verloskundige hulp, doet thuisbevallingen en heeft een eigen waarneemregeling. De verloskundigen en gynaecologen verlenen zowel eerste- als tweedelijns verloskundige zorg vanuit de diverse locaties van ZorgSaam, evenals spreekuren op huisartsenpraktijken in de gehele regio. Enkele verloskundigen zijn opgeleid als echoscopist en verzorgen de eerstelijns echo's en de structurele echo's (SEO). Ook verrichten zij echo's zonder medische reden (pretecho's).

De afdeling Kind/kraam beschikt over 7 ruime kraamsuites, 5 couveusesuites en verder voornamelijk éénpersoonskamers voor de zwangere of gynaecologische patiënt. In het Geboortecentrum wordt samengewerkt met Dé Provinciale Kraamzorg