Informatie (avonden)

Via deze pagina leest u meer informatie over onze aanpak. Daarnaast worden er binnen ZorgSaam verschillende voorlichtingsavonden georganiseerd. Dit om zwangeren en hun partners zo goed en volledig mogelijk te informeren over de mogelijkheden binnen ZorgSaam. Zo kunt u goed voorbereid aan het ouderschap, de bevalling en/of borstvoeding beginnen.

Neem in onderstaand filmpje alvast een kijkje in ons Geboortecentrum en kom ook bij ons bevallen. Het bevalt hier prima!

Foto- & filmopnames

Wij wijzen u er op, dat u tijdens medische echo’s geen filmopnames mag maken. Uiteraard begrijpen we dat u graag filmbeelden wilt hebben. U kunt dan gebruik maken van de mogelijkheid om een pretecho te laten maken.

Informatie-avond: Aanstaande ouders

Deze informatiebijeenkomst vindt elke derde dinsdagavond van de maand plaats. Bij aanmelding hoort u op welk tijdstip u welkom bent bij ons. Tijdens deze avond geven verpleegkundigen van de kraamafdeling u informatie over de bevalling. Wat kunt u verwachten? Hoe begint de bevalling? En wat is er allemaal mogelijk? Aansluitend volgt een rondleiding over de afdeling zodat u alvast een kijkje kunnen nemen waar de bijzondere geboorte van uw kindje plaats zal gaan vinden. Meld u telefonisch aan op tel: 0115-688203 (tijdens kantooruren). Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Informatie-avond: Over borstvoeding

Dé Provinciale Kraamzorg verzorgt een aantal keer per jaar een voorlichtingsavond over borstvoeding. Deze vindt plaats in ziekenhuislocatie De Honte in Terneuzen. Meer informatie en opgave via de website van Dé Provinciale Kraamzorg

Borstvoedingscafé

Elke maandagochtend is het Borstvoedingscafé in ZorgSaam Ziekenhuis geopend, voor een gezellige babbel, praktische tips en een kop koffie of thee. Alle moeders die borstvoeding geven en aanstaande moeders die dat gaan doen, zijn welkom. Zwangere dames kunnen hier even uitpuffen en ervaren hoe het leven met een baby eruit ziet. Het is gratis voor iedereen en elke maandag geopend van 10:00 tot 12:00 in de ruimte tegenover Geboortecentrum ZorgSaam/verpleegafdeling B0.

Over borstvoeding

Ieder gezin is uniek! Tijdens de zwangerschap, geboorte en erna, bouwen ouders en kind een hechte band op. Borstvoeding geeft de baby de goede start die het verdient en bevordert het contact tussen ouders en kind. Het geven van borstvoeding levert niet alleen de baby, maar ook de moeder belangrijke gezondheidsvoordelen op. Wij als medewerkers van ZorgSaam Ziekenhuis vinden borstvoeding belangrijk. Daarom willen wij borstvoeding beschermen en bevorderen en dragen wij zorg voor juiste begeleiding bij borstvoeding.

ZorgSaam Ziekenhuis ontving een pluim van Stichting Zorg voor Borstvoeding, die beoordeelt of een ziekenhuis een goed borstvoedingsbeleid heeft. In 2010 kregen we het WHO-UNICEF BFHI certificaat voor het eerst. In 2016 is het voor de tweede keer verlengd. We zijn hier dan ook erg trots op!

De WHO en UNICEF ontwikkelden Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding. ZorgSaam Ziekenhuis onderkent het belang van deze vuistregels en draagt er zorg voor dat:

  1. Wij een borstvoedingsbeleid op papier hebben, dat standaard bekend wordt gemaakt aan alle betrokken medewerkers.
  2. Alle betrokken medewerkers de vaardigheden aanleren, die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van dat beleid.
  3. Alle zwangere vrouwen worden voorgelicht over de voordelen en de praktijk van borstvoeding geven.
  4. Moeders binnen een uur na de geboorte van hun kind worden geholpen met borstvoeding geven.
  5. Aan vrouwen wordt uitgelegd hoe ze hun baby moeten aanleggen en hoe zij de melkproductie in stand kunnen houden, zelfs als de baby van de moeder moet worden gescheiden.
  6. Pasgeborenen geen andere voeding dan borstvoeding krijgen, noch extra vocht, tenzij op medische indicatie.
  7. Moeder en kind dag en nacht bij elkaar op een kamer mogen blijven.
  8. Borstvoeding op verzoek wordt nagestreefd.
  9. Aan pasgeborenen die borstvoeding krijgen geen speen of fopspeen wordt gegeven.
  10. Wij contacten onderhouden met andere instellingen en disciplines over de begeleiding van borstvoeding en dat wij de ouders verwijzen naar borstvoedingorganisaties.

Cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen

Wil je een cursus EHBO volgen speciaal gericht op zuigelingen en kinderen?

Schrijf je dan hier in en ontvang € 5,- korting op de cursus.

Uw geluk delen

Bent u zwanger en wilt u uw geluk delen? Neem dan snel een kijkje op de website van Moeders voor Moeders en meld u direct aan.