Opname dagverpleging/short-stay

U bent ingeschreven voor opname op de afdeling dagverpleging/short-stay. De dagverpleging / short-stay bevindt zich in ZorgSaam Ziekenhuis in Oostburg op afdeling 2 en in ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen op afdeling B1 en C1. Wij kunnen niet voorzien hoe lang het duurt voordat u daadwerkelijk wordt opgenomen. U kunt er echter op rekenen, dat u enkele dagen tevoren en uiterlijk daags voor uw opname bericht krijgt.

Voorbereiding thuis

Op de dag waarop de behandeling plaatsvindt, meldt u zich op de afgesproken tijd bij de afdeling. Wij verzoeken u om op de dag van opname ’s morgens te douchen. Smeert u  zich echter niet in met bodylotion, omdat het desinfecterende middel dan onvoldoende wordt opgenomen door de huid. Make-up, nagellak, gelnagels en piercings moet u verwijderen.

Als u overgevoelig bent voor bijvoorbeeld jodium, pleisters etc. verzoeken wij u dit aan de verpleegkundige op de afdeling door te geven. Sieraden en waardevolle bezittingen kunt u het best thuislaten. Op het POS (pre-operatief spreekuur) heeft u van de anesthesist gehoord welke medicijnen u moet stoppen en welke u eventueel nog mag innemen op de ochtend van de ingreep. De opnameverpleegkundige belt u op en vertelt u vanaf wanneer u al dan niet nuchter moet zijn. Dit betekent dat u vanaf dat tijdstip niet meer eet, drinkt en rookt.

Specifiek voor patienten in dagverpleging!

Pijnstilling: U krijgt géén pijnstiling mee vanuit het ziekenhuis. Zorg zelf dat u Paracetamol 500 mgr en/of Ibuprofen 400 mgr. (Advil, Brufen, Spidifen, Nurofen) in huis hebt. Dit is verkrijgbaar bij drogist of apotheek.

Opvang en vervoer regelen voor het moment dat u thuis komt. Zorg dat u niet alleen bent.!

Zorg ervoor dat u, vanaf het moment dat u weer thuis bent, niet alleen bent. Dit geldt ook voor de avond en nacht. Als u geen goede opvang geregeld heeft, gaat de ingreep niet door.

Wat neemt u mee voor de opname?

 • Alle medicijnen die u gebruikt.
 • Toiletbenodigdheden, pantoffels/slippers, eventueel een ochtendjas, lectuur of handwerk (voor patienten die voor een oogheelkundige OK komen geldt dit niet).
 • Handdoek en washand zijn niet nodig; die kunt u in het ziekenhuis krijgen.
 • Telefoonnummer contactpersoon.

Wat gebeurt er op de afdeling

Een van de verpleegkundigen op de afdeling ontvangt u en begeleidt u verder. Indien u geopereerd wordt, legt de verpleegkundige u duidelijk uit wat er zal gebeuren. Er vinden een aantal voorbereidingen plaats voordat u naar de operatiekamer wordt gebracht. Deze voor-bereidingen zijn afhankelijk van de ingreep (controle pols, bloeddruk en zo nodig scheren van de plaats van de ingreep).

Naar huis

Het tijdstip waarop u naar huis mag is afhankelijk van de soort en de duur van de ingreep. De arts geeft aan wanneer u naar huis mag en een verpleegkundige of uzelf waarschuwen degene die u komt ophalen. Als u een onderzoek/behandeling heeft ondergaan onder gedeeltelijke of algehele verdoving mag u de eerste 24 uur niet actief deelnemen aan het verkeer.

Als u in Locatie Antonius in Oostburg bent opgenomen en er doen zich buiten kantooruren onvoorziene ontwikkelingen voor waarbij u medisch hulp nodig hebt, dan plaatsen we u per ambulance over naar locatie De Honte in Terneuzen. Daar zetten we uw behandeling verder voort. Ook als u niet voor zaterdag naar huis kunt, plaatsen we u over naar De Honte.

Contactadres

Zorg steeds voor een contactadres tijdens uw verblijf in het ziekenhuis en maak dit bekend op de afdeling dagverpleging. Bij verhindering dient u direct contact op te nemen met het opnamebureau van het ziekenhuis, 0115- 688139. Indien u krukken nodig heeft na de ingreep, worden deze verstrekt door de fysiotherapie op de afdeling.

Bezoektijden

Partners en begeleiders van patiënten zijn welkom op de vaste bezoektijden van 14:30 tot 16:00 uur en van 18:30 tot 20:00 uur.

Inlichtingen

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met:

 • De afdeling dagverpleging:
  • ZorgSaam Ziekenhuis locatie Terneuzen: 0115-688225
  • ZorgSaam Ziekenhuis locatie Oostburg: 0117-459253
 • Uw huisarts
 • De wijkverpleegkundige