Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten en bewegingsmedewerkers op onze ouderenzorglocaties zijn deskundig in het behandelen van problemen op het gebied van het dagelijks bewegen. De fysiotherapie en het beweegcentrum is er voor iedereen, ongeacht uw leeftijd en ook als u geen cliënt of bewoner bij ons bent.

Bij bewegingen zoals opstaan, aankleden, wandelen en sporten wordt het lichaam gebruikt. Door een operatie, ziekte of aandoening is dat zelfstandig bewegen soms niet meer vanzelfsprekend. Denk hierbij aan botbreuken, operatie aan de heup, MS, een beroerte, problemen met het hart of de longen of een slechtere algehele conditie. Bepaalde activiteiten gaan dan moeizamer of het lukt zelfs helemaal niet meer om ze uit te voeren. De fysiotherapeut kan u hierin begeleiding bieden.

Specialisaties

We hebben diverse specialisaties, zoals oedeemfysiotherapie, geriatriefysiotherapie, hartreconditionering, geriatrische revalidatie. Ook werken we samen in netwerken, zoals MS netwerk, claudicationetwerk en Parkinsonnet. Voor de volgende aandoeningen zijn beweegprogramma’s opgezet: artrose, beroerte, copd, osteoporose, parkinson, reuma en etalagebenen.

Beweegcentrum

Als u voldoende beweegt, heeft u minder kans op lichamelijke en psychische gezondheidsklachten. Ook beperkt u het risico op vallen en helpt het u om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Het beweegcentrum biedt onder deskundige begeleiding van de bewegingsmedewerkers verschillende activiteiten aan: Seniorfit, pg-fitness, beweeglessen vanuit de stoel en zwemmen.

Alle beweegactiviteiten sluiten aan bij uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Bij de groepslessen maken we gebruik van muziek en diverse spelmaterialen. Belangrijk is dat u wordt gestimuleerd tot plezierig en veelzijdig bewegen. In een ontspannen sfeer maakt u contact met anderen. Deze activiteiten zijn ook toegankelijk voor mensen die nog thuis wonen!

Aanvragen

Klik hier om fysiotherapie aan te vragen.

Contactgegevens

Fysiotherapie

  • Tel: 0114-381331 of 0114-381282 (locatie De Blaauwe Hoeve)
  • Aanwezigheid: dagelijks
  • Van 08:00 - 17:00 uur
  • E-mail: fysiozorgsaam@zzv.nl

In het ziekenhuis

Ook werken er binnen ZorgSaam fysiotherapeuten vanuit het ziekenhuis.