Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg

Ben jij die enthousiaste en ondernemende student die graag de handen uit de mouwen steekt? Lijkt werken in de ouderenzorg je interessant en wil je vooral leren door te doen? Dan is de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) iets voor jou!

Er dreigt een groot personeelstekort in de ouderenzorg. We hebben de komende jaren steeds meer nieuwe medewerkers nodig. Naast de bestaande opleidingen starten we daarom per 1 september met de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg. Dit is een praktijkgerichte variant op de huidige BOL-opleiding. Het is een gezamenlijk initiatief van onderwijsinstelling Scalda en vijf ouderenzorginstellingen in Zeeland, waaronder ZorgSaam.

Ik ben iemand die klaar staat voor een ander en graag mensen helpt. Hiervoor heb ik in de horeca gewerkt. Maar nu ben ik echt op m’n plek.
Mieke van Valen
ZorgSaam - ZPO

Een leerling aan het woord

Mieke van Valen is 30 jaar en woont in Zuiddorpe. Ze loopt stage in Bachten Dieke in Terneuzen: “Ik ben iemand die klaar staat voor een ander en graag mensen helpt. Hiervoor heb ik in de horeca gewerkt. Maar nu ben ik echt op m’n plek. Elke stagedag is mooi en bijzonder. Het werk is gewoon erg dankbaar om te doen. En de opleiding is goed te combineren met de zorg voor mijn gezin. Ik kan niet wachten om echt als verzorgende IG aan slag te gaan!”

Voordelen Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg

Als leerling start je de opleiding niet vanuit de schoolbanken, maar je loopt vanaf dag één mee in de praktijk. Tijdens de 3-jarige opleiding word je opgeleid tot Verzorgende IG én Maatschappelijke Zorg mbo niveau 3. Een dubbel diploma dus. Docenten van Scalda komen tweeënhalve dag per week naar de zorginstelling om daar les te geven. De overige twee dagen zijn de leerlingen op de werkvloer te vinden. Zo worden theorie en praktijk meteen aan elkaar gekoppeld. Iedere leerling ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van € 500 en is verzekerd van een baan na het afronden van de opleiding. Gedurende de opleiding zijn alle leerlingen boventallig, wat dus zorgt voor extra handjes in de zorg!

Meer info?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolijn Kalisvaart, werkzaam bij team opleidingen van ZorgSaam op tel: 0115-688455 of e-mail m.kalisvaart@zzv.nl. Wil je alvast uitgebreide informatie lezen, dan kun je ook terecht op de website van Scalda: www.scalda.nl/zpo.

VWS

De ZPO wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van VWS.

 

ZorgSaam - ZPO - VWS