ZorgSaam Ziekenhuis trotse nummer 1 in Nederland!

08 november 2018
Algemeen
Ziekenhuis
Thuiszorg
Wonen & Zorg

In de AD ranglijst van Nederlandse streekziekenhuizen staat ZorgSaam dit jaar op 1! Daar zijn we bijzonder blij mee en ook heel trots op. Het is een grote pluim voor de zorgverleners, medewerkers en vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor alle patiënten.

ZorgSaam Ziekenhuis zet zich al jaren intensief in voor een goede kwaliteit en veiligheid van zorg. We scoren daarom, vergeleken bij andere ziekenhuizen, goed op het achterwege blijven van complicaties, een laag aantal heroperaties en een laag percentage infecties. Bovendien onderscheiden we ons volgens vele patiënten op echt persoonlijke zorg. ZorgSaam hoort daarom al tijden bij de goede ziekenhuizen. Dat blijkt uit eerdere noteringen in de top 100. Telkens werden andere zaken gemeten, gemiddeld deed ZorgSaam Ziekenhuis het steeds goed. De nummer 1 positie van nu bekrachtigt dat en geldt voor heel het ziekenhuis, locaties Terneuzen, Oostburg en Hulst.

De nummer 1 is een grote pluim voor iedereen die zich inzet voor onze patiënten. Ik heb het al gezegd en ik blijf het zeggen: iedere medewerker is een professional! Hier kunnen we allemaal bijzonder trots op zijn.
Lodewijk de Beukelaar, Raad van Bestuur ZorgSaam

Als ziekenhuis voor inwoners van een gebied dat met vergrijzing, ontgroening, personeelstekorten, grote afstanden en grensverkeer heeft te maken, blijkt de aanpak van samenwerking met anderen effect te hebben. De ZorgSaam Zorggroep met ziekenhuiszorg, thuiszorg, ouderenzorg en ambulancezorg werkt als netwerkorganisatie nauw samen met huisartsen en ook de gespecialiseerde Belgische ziekenhuizen UZ Gent en Maria Middelares. Dat maakt in een speciaal gebied als Zeeuws-Vlaanderen uitstekende zorg mogelijk. Daar gaat het ons om en daar blijven we aan werken. Onze patiënten kunnen er op blijven vertrouwen.

 

ZorgSaam - AD Top 100
Deze foto van de uitreiking van de nummer 1 trofee werd eerder deze week al in het geheim gemaakt ‘onder embargo van de krant'. Foto: Pim Ras