ZorgAdviesPunt nu ook in het ziekenhuis in Terneuzen “Wij zijn er voor iedereen!”

04 december 2017
Algemeen
Ziekenhuis
Thuiszorg
Wonen & Zorg

Wat is het ZorgAdviesPunt?

Nicole Vaes, zorgmakelaar: “Door alle ontwikkelingen en veranderingen in de thuis- en ouderenzorg, is het voor mensen niet altijd duidelijk wat er mogelijk is en hoe ze zorg kunnen aanvragen. Bij het ZorgAdviesPunt kan iedereen terecht met zijn of haar vraag. We merken dat mensen dat prettig vinden en gerustgesteld zijn als ze weten waar zij terecht kunnen.” Katrien Grootaert, zorgmakelaar: “De vragen die wij bij het ZorgAdviesPunt krijgen zijn heel divers. Als het om zorgvragen gaat, kijken we altijd individueel wat de meest passende oplossing is voor iemand. Voor de een is dat wellicht langer thuis wonen met extra ondersteuning, voor de ander is dat een verblijf in het verpleeg- of verzorgingshuis. En uiteraard is een rondleiding op een van onze locaties altijd mogelijk.”    

Waarom een kantoor in De Honte?

Nicole: “Het ZorgAdviesPunt van ZorgSaam heeft al een kantoor op locatie De Blaauwe Hoeve in Hulst. Maar wij zijn er voor alle inwoners van Zeeuws-Vlaanderen. En hoewel wij telefonisch en per mail bereikbaar zijn, vinden mensen  persoonlijk contact vaak prettiger. Zeker als het om persoonlijke zorgvragen gaat. Met ons kantoor in De Honte willen we toegankelijker zijn voor mensen uit midden Zeeuws-Vlaanderen.” Katrien: “En natuurlijk kunnen ook de ziekenhuispatiënten en –bezoekers bij ons terecht met vragen over thuis- en ouderenzorg. Daarnaast openen we eind dit jaar ook een ZorgAdviesPunt in Gezondheidscentrum Antonius in Oostburg. Zo zijn we met drie ZorgAdviesPunten dichtbij de Zeeuws-Vlamingen. En is het voor mensen  lastig om ons ZorgAdviesPunt te bezoeken, dan gaan wij gewoon thuis bij ze langs!” 

Hoe zien jullie de toekomst?

Katrien: “Ik hoop dat iedereen ons in de toekomst weet te vinden voor vragen over de thuis- en ouderenzorg. Informatie helpt mensen namelijk om keuzes te maken op het juiste moment. Dat mensen als ze op bezoek gaan bij pa of ma die in het ziekenhuis ligt, even hier binnenspringen om bijvoorbeeld naar de mogelijkheden voor ondersteuning thuis te informeren. En dat zij zich ook goed geholpen voelen. Want daar doen we het voor, de klant is koning en wij willen hen zo goed mogelijk  helpen en verwijzen.”

Nicole: “In Hulst is het ZorgAdviesPunt als een groot succes. Daar zie je dat mensen ons weten te vinden, niet alleen inwoners maar ook huisartsen en specialisten. Alles komt daar samen. Dat hopen wij ook in Terneuzen te bereiken; een goede ketenzorg door samenwerking tussen alle partijen.” 

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Nicole en Katrien: “Het ZorgAdviesPunt in De Honte is gevestigd in kamer M0.15.  Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur aanwezig. Tevens zijn wij bereikbaar via 06 – 2295 9456 en zap@zzv.nl. Ben je benieuwd naar ons kantoor of wil je even kennismaken? Loop gerust eens binnen!”

ZorgAdviespunt - ZorgSaam

Contactgegevens

Voor de regio Oost (gemeente Hulst)

Tel: 0114-381316

E-mail: zap@zzv.nl

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur. U kunt bij ons langs komen op locatie De Blaauwe Hoeve in Hulst.                    

Voor de regio Midden (gemeente Terneuzen)

Tel: 0115-677141

E-mail: zap@zzv.nl

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur. U kunt bij ons langskomen op locatie De Honte in Terneuzen. Daarnaast kunt u op afspraak bij ons langs komen op locatie Bachten Dieke in Terneuzen of Vremdieke in Hoek. 

Voor de regio West (gemeente Sluis)

Tel: 0115-677141

E-mail: zap@zzv.nl

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur. U kunt op afspraak bij ons langs komen op locatie Emmaus in IJzendijke of Coensdike in Aardenburg.