Verloskunde ZorgSaam houdt poli bij huisarts in Sluis

19 september 2016
Ziekenhuis
Verloskunde & Geboortecentrum

ZorgSaam is graag dichtbij. Dit geldt ook voor het Geboortecentrum van ZorgSaam. De verloskundigen houden binnen verschillende kernen in Zeeuws-Vlaanderen poli bij huisartsen. Voordeel daarvan is dat zwangeren die een aantal keer op controle gaan in de periode voor de bevalling niet naar Terneuzen hoeven te gaan, maar kunnen dicht bij huis terecht. In Sluis was dit nog niet het geval, sinds september 2016 is hier verandering in gekomen.

Verloskundige Manon Ritico zal vanaf dan iedere twee weken op de vrijdagochtend in de praktijk van dr. Slock aan de Zuiddijkstraat in Sluis poli houden. Een afspraak maken kan via het verloskundig spreekuur, op tel: 0115-688442. Dit kan elke werkdag van 12:45 uur tot 13:15 uur. Op dit moment houden de verloskundigen van Geboortecentrum ZorgSaam poli in Biervliet, Breskens, Oostburg, Hulst, Terneuzen, Kloosterzande, Zaamslag en Sas van Gent. Sinds september 2016 is Sluis aan het rijtje toegevoegd.

Betere verbinding

Sinds de vernieuwing van de N61 is de bereikbaarheid van het Geboortecentrum in Terneuzen vanuit west Zeeuws-Vlaanderen verbeterd. Waar voorheen de brug van Sluiskil, landbouwverkeer, zomerse drukte en een eenbaanswegen vertraging konden opleveren, verloopt de rit vanuit het westen naar het Geboortecentrum nu vlot en gemakkelijk.