Vakantiewerker Charlotte: “Ik vind het interessant hoe mensen in het leven staan”

03 mei 2019
Algemeen
Thuiszorg
Wonen & Zorg

Charlotte deed vorig jaar vakantiewerk bij ZorgSaam Thuiszorg. Ze vertelde er toen over...

“Vanwege mijn opleiding liep ik de afgelopen periode stage in Frankrijk. Het was de bedoeling om er vakantiewerk aan vast te plakken. Helaas beviel de stageplek niet, waardoor ik deze zomervakantie toch in Nederland ben. Ik informeerde toen bij ZorgSaam of ik weer vakantiewerk kon doen in de thuiszorg. Ik deed dit vorig jaar ook en dat vond ik leuk om te doen.”

Hulp is belangrijk

Eén van de cliënten van Charlotte is mevrouw Dehulsters uit Axel. Door een vervelende ziekte krijgt ze hulp en ondersteuning in het huishouden. “Ik ontvang nu ongeveer tien jaar thuiszorg. Omdat m’n vaste hulp momenteel geniet van haar welverdiende vakantie komt Charlotte bij mij langs. Hartstikke gezellig. En ze doet het goed hoor. Vanwege m’n ziekte is m’n conditie belabberd. Ik word erg moe van de kleinste dingen, zoals stofzuigen. Dus hulp is belangrijk. Ik heb vroeger ook in de schoonmaak gewerkt, dus ik weet wat het werk inhoudt. Omdat het vandaag zeer warm weer is, zorg ik dat Charlotte ‘aangepast werk’ kan doen. Dan laat ik je wel wat harder poetsen als het minder warm weer is”, aldus mevrouw Dehulsters met een knipoog.

ZorgSaam Vakantie werk Thuiszorg
Mevrouw Dehulsters en Charlotte
Ik communiceer met verschillende mensen en in het werk neem ik initiatief. Ik kom zo uit m’n comfort zone
Charlotte

Initiatief

Charlotte: “Ik begin ‘s ochtends rond 8.30 uur bij de eerste cliënt. Daar ben ik ongeveer drie uur. Per dag heb ik zo’n twee à drie cliënten. In overleg met de cliënt doe ik huishoudelijke werkzaamheden en ondersteun ik waar nodig. Ik vind het leuk om in contact te komen met nieuwe mensen. Als ik bij mensen over de vloer kom, ontstaat er toch een band. Ik vind het dan interessant hoe mensen in het leven staan en wat ze hebben meegemaakt. Als de klik er is, is dat erg prettig. Ook als het werk gewaardeerd wordt. Daar word ik blij van. Voor mezelf is het ook waardevol. Ik communiceer met verschillende mensen en in het werk neem ik initiatief. Ik kom zo uit m’n comfort zone. Daar leer ik van.”

Vakantiewerk, iets voor jou?

Je kan bij ons terecht in het ziekenhuis, in de thuiszorg en in de ouderenzorg. Dit kan in een zorgfunctie (je verdient min. €10,71 bruto per uur) en in een ondersteunende functie (je verdient min. €9,76 bruto per uur). En je doet ervaring op!