SOOP, ontmoetingsplek voor iedereen in Hoek en omgeving

06 december 2016
Wonen & Zorg
Vremdieke

ZorgSaam Vremdieke in Hoek nam een nieuwe multifunctionele ruimte in gebruik waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Bewoners van Vremdieke zijn welkom, maar het is zeker ook bedoeld voor mensen uit de buurt.

Met SOOP (Sociaal Ouderen Ontmoetings Plein) neemt Vremdieke als ouderenzorglocatie steeds meer de rol van een buurtfunctie op zich. Ouderen uit Hoek en omgeving kunnen al gebruik maken van allerlei diensten die Vremdieke aanbiedt. En Vremdieke speelt nu met SOOP in op het sociaal aspect, namelijk een gezellige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor een bakje koffie, een activiteit of een praatje.

Mevrouw Moens, één van de bewoners van Vremdieke, onthulde samen met Marc van Damme, hoofd facilitaire dienst ouderenzorg en thuiszorg, de naam SOOP (bedacht door medewerkers van Vremdieke). Ze verwoordde het tijdens de opening mooi: "En nu moet deze plek gaan 'groeien'. Alleen wij zelf kunnen nu invulling geven aan de doelstelling door er gebruik van te maken." De ruimte bevindt zich op de eerste verdieping en is multifunctioneel: het heeft verschillende gedeeltes die gebruikt kunnen worden om tv te kijken, een spelletje te spelen of te babbelen met elkaar. En er is een aquarium. SOOP is dagelijks tussen 09:00 en 16:00 uur vrij toegankelijk.

Een speciaal woord van dank aan de Protestantse stichting Voor Ouderen (PVO) voor het financieel mogelijk maken van de inrichting. In een tijd van krappe budgetten is het erg prettig om mensen achter je te hebben die de ouderenzorg een warm hart toedragen en hun tijd en energie besteden aan het meedenken in toekomstgerichte ouderenzorg.