PZC: Groen licht afbraak oudbouw Antonius

09 augustus 2018
Algemeen
Wonen & Zorg
Antonius

Slopers kunnen weer aan de slag op het terrein van woonzorgcentrum Antonius in Kloosterzande. Het gebouw B waar de oude hoofdingang was, moet er als laatste aan geloven.

De voorbereidingen voor de sloop beginnen maandag, de week erop gaan de werkzaamheden echt van start. De verwachting is dat aannemingsbedrijf Sagro eind september het gebouw B helemaal heeft verwijderd.

Op het terrein staan inmiddels nieuwe zorgappartementen van ZorgSaam, seniorenwoningen van Woongoed en het gezondheidscentrum De Bron. Die zijn tijdens de sloop van 20 augustus tot eind september bereikbaar via een met bordjes aangegeven alternatieve ingang.

Het einde van de vernieuwing van woonzorgcentrum Antonius die in 2016 begon, komt met de sloop in zicht. Op de rol staat nog de renovatie van het woongebouw direct aan de Groenendijk. Op de eerste, tweede en derde etage komen daar groepswoningen voor mensen die dementerend zijn, met woonruimtes voor acht bewoners per etage en een gezamenlijke woonkamer met groot balkon. De renovatie moet half 2019 klaar zijn.

Bron: PZC, journalist: Harmen van der Werf