Planetree Awards: stem de Buurvrouw van ZorgSaam naar de winst

29 januari 2019
Algemeen
Thuiszorg
Wonen & Zorg
Hooge Platen
Rozenoord
Seniorenkliniek Oostburg
Stelle
De Baronie
Emmaus
De Lange Akkers
De Blaauwe Hoeve
Binnenstad Hulst
Bachten Dieke
Antonius
Vremdieke

ZorgSaam is met de Buurvrouw genomineerd voor de Planetree Awards. Deze Awards worden dit jaar voor de 11e keer uitgereikt aan de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Stemmen op de nominaties kan vanaf vandaag, dus help de Buurvrouw aan een Award door uw stem uit te brengen!

Genomineerden

Planetree heeft uit de vele inzendingen dertien projecten genomineerd aan de hand van een aantal criteria, waaronder merkbare effectiviteit. Eén van de genomineerden is ZorgSaam met de functie van Buurvrouw. ZorgSaam is deze functie gestart met als doel de zelfredzaamheid van bewoners te bevorderen, de eenzaamheid te verminderen en te zorgen voor tevreden bewoners. Zo gaat de Buurvrouw bij bewoners langs voor een praatje en om te kijken hoe het gaat. Daarnaast ondersteunt ze hen bijvoorbeeld bij het boodschappen doen en brengt ze bewoners met elkaar in contact, zodat ze niet meer eenzaam zijn. De functie van Buurvrouw blijkt een groot succes, bewoners waarderen het enorm. Meer informatie over de Buurvrouw is te lezen op onze website

Publieksstem

Iedereen kan tot en met 21 februari 2019 een stem uitbrengen. Deze publieksstemmen bepalen samen met de stemmen van de onafhankelijke jury (bestaande uit vertegenwoordigers van cliëntenraden, zorgmedewerkers en deskundigen uit de zorgsector) wie de Award wint. De uiteindelijke winnaar wordt tijdens de Planetree Conferentie op 21 maart 2019 bekend gemaakt en ontvangt een mooie geldprijs.

Planetree Nederland

Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals u het uw dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk wil maken. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én te blijven verbeteren.