Palliatieve kamer gesponsord door Stichting Roparun

25 april 2018
Algemeen
Ziekenhuis
Interne geneeskunde & MDL-ziekten

Eens in de twee jaar wordt er door het team Actemiumrunners meegedaan aan de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Dit Zeeuwse team organiseert in de tussentijd activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Eén van die activiteiten is de Mini-Roparun, een sponsor estafetteloop van ongeveer 65 kilometer door Zeeuws-Vlaanderen. Dit jaar wordt de loop voor de zesde keer in de gemeente Sluis georganiseerd  en voor de derde keer in de gemeente Terneuzen. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar leveren in teamverband een sportieve prestatie en halen hiermee geld op. Al het ingezamelde geld gaat via het Zeeuwse Roparunteam naar de Stichting ROPARUN. Zij beslissen waar het sponsorgeld aan wordt besteed. Goede (regionale) doelen worden door de teams zelf aangedragen. Het doel van Stichting ROPARUN is om met het ingezamelde geld het leven van de mens achter de kankerpatiënt te veraangenamen. Hun motto is dan ook Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Dit jaar is er een bedrag van € 22.000 geschonken aan verpleegafdeling B2 van ZorgSaam Ziekenhuis locatie De Honte ten behoeve van de inrichting van een nieuwe palliatieve kamer. Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt aan patiënten wanneer genezing van een ziekte niet meer mogelijk is. De palliatieve kamer is een oorspronkelijke tweepersoonskamer die nu is ingericht voor één patiënt. De kamer heeft een huiselijke sfeer met zachte kleuren. Er zijn allerlei voorzieningen voor familie en vrienden. Het is mogelijk dat er iemand op de kamer bij de patiënt blijft slapen en er is een geurmachine aanwezig. Een heel subtiele en rustgevende geur die bovendien nare geurtjes absorbeert.

Foto’s van de palliatieve kamer worden onthuld door internist Marjan van Dijk (l) en palliatief verpleegkunde Miranda Knol

Palliatief verpleegkunde Miranda Knol is trots: “Wij zijn als palliatief team heel blij met deze mooie kamer. Het is een meerwaarde van onze afdeling en het is gewoon erg fijn dat je dit aan kan bieden. Mensen stellen het op prijs.” Marjan van Dijk, internist vult aan: “Een palliatieve kamer is een mooie tussenoplossing voor als het hospice niet meer haalbaar is. De laatste fase in iemands leven is zó belangrijk. Wij als palliatief team doen dit werk met zoveel liefde, dat het bijna gek te noemen is dat er voor dit soort zaken sponsoring nodig is. Daarom is het extra fijn dat we door deze actie weer een prachtig project hebben kunnen realiseren.”

Alle leden van het team hebben een persoonlijke motivatie om mee te doen aan de Roparun. Ons team is zó gedreven. We zijn echt dankbaar dat we iets terug kunnen doen.
Frank Boerebach, team Actemiumrunners