Over de AD Top 100, een mooie 11e plek!

08 november 2019
Algemeen
Ziekenhuis

Omdat de PZC geen ruimte meer had om onze reactie op de 11e plek Top 100 volledig te plaatsen en om het ook eens van een positieve Zeeuwse kant te zien in plaats van de cynische insteek van Omroep Zeeland, hier het gevoel van ons bij de nieuwe ranglijst.  

Trots

ZorgSaam is trots op een 11e plek in de AD Ziekenhuis Top 100. We hebben namelijk op maar liefst 18 van de in totaal 29 indicatoren een bovengemiddeld resultaat behaald. Op enkele resultaten blijven we achter, maar daar zijn al begin dit jaar verbeteracties op ingezet. Zoals bijvoorbeeld de indicator wachttijd tot operatie vernauwde halsslagader. Het was het eerste jaar dat deze operatie bij ZorgSaam Ziekenhuis is uitgevoerd en dat vraagt nog wat afstemming in de processen, waardoor de wachttijd  vaak net niet iets langer was dan de gevraagde 14 dagen.  

We vinden het uiteraard jammer dat we niet meer op 1 staan. Het was heel fijn om een jaar lang als het beste streekziekenhuis van Nederland erkend te worden. Een compliment  voor onze dagelijkse inzet voor alle patiënten en erkenning voor onze aandacht voor kwaliteit en veiligheid. We hebben er vele positieve reacties op gehad. Niet alleen bij bekendmaking, maar het hele jaar door. Het leuke is dat patiënten spontaan blijven melden dat ze het helemaal eens zijn met de hoge notering. Voor medewerkers is dat erg prettig om terug te horen. Er wordt immers elke dag hard gewerkt voor de patiënten.

Kwaliteitsverbetering blijft steeds mogelijk, daar werkt ZorgSaam continu aan. Ook vorig jaar zijn de punten die zelfs bij de nummer 1 werden genoemd, opgepakt. Dit jaar blijken er weer andere punten die beter kunnen. De AD Top 100 is geen wedstrijd, maar een aanmoediging om te verbeteren. ZorgSaam gaat in dat kader ook op voor de vierjaarlijkse NIAZ accreditatie waarbij zowel ziekenhuis, thuiszorg als ouderenzorg worden doorgelicht. Dat helpt om de best mogelijke zorg te leveren. Dat wordt bevestigd door het feit dat als je de ranglijst door de jaren heen bekijkt, we gemiddeld bij de 10 beste ziekenhuizen van Nederland zitten.      

Dit jaar bovendien de mooie constatering dat beide Zeeuwse ziekenhuizen (ZorgSaam Ziekenhuis en Adrz) het heel goed doen. Dat is goed nieuws voor alle Zeeuwen. Daar kunnen we met z’n allen best trots op zijn!