Ouderen uitstekend geholpen in ons seniorvriendelijk ziekenhuis

11 oktober 2017
Algemeen
Ziekenhuis
Thuiszorg
Wonen & Zorg

ZorgSaam heeft zopas (en al voor de derde keer) het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis gekregen. Het geldt zowel voor het ziekenhuis in Terneuzen als voor het ziekenhuis in Oostburg.

Het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis is in 2013 ontwikkeld door KBO-PCOB, met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland, en wordt elke twee jaar uitgereikt. Er zijn veel verschillende kwaliteitscriteria waar ziekenhuizen op worden beoordeeld. Zoals op beschikbaarheid en inzet van een team van geriaters, goede afstemming van alle behandelingen en goede nazorg na ontslag uit het ziekenhuis. Het keurmerk geeft dus aan dat het ZorgSaam Ziekenhuis extra aandacht en goed afgestemde zorg voor ouderen biedt.

ZorgSaam neemt de groeiende behoefte aan speciale zorg voor ouderen al jaren zeer serieus. Van de mensen die een ziekenhuis bezoeken is inmiddels dan ook al meer dan 60 procent senior. ZorgSaam speelt in op de specifieke behoeften van die oudere patiënten. Van een speciale parkeerplaats en begeleiding bij binnenkomst tot de inzet van een consultatief geriatrisch team en een geheugenpoli, ZorgSaam doet er veel voor om met name de oudere patiënt persoonlijke, op de mens afgestemde zorg te bieden. Met een zorgvuldige behandeling wordt er alles aan gedaan om herstel te bevorderen en verlies van lichamelijk functioneren te voorkomen. Ontwikkelingen op dit vlak worden namens de ouderen door de cliëntenraad ondersteund.

Alle betrokken medewerkers van ZorgSaam Ziekenhuis, van gastvrouwen tot verpleegkundigen en medisch specialisten, zijn trots op het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis. Het is een stimulans om ook de komende tijd extra aandacht voor ouderen te hebben.

Onlangs heb ik als 70-plusser gebruik gemaakt van de speciale parkeerplaats voor 70 plussers nabij de hoofdingang. Dat beviel me prima!
Een tevreden patiënt
ZorgSaam - Seniorvriendelijk