Ook Bachten Dieke wint CZ verwenzorgprijs

05 september 2016
Wonen & Zorg
Bachten Dieke

Het CZ Fonds geeft elk jaar 40 verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. PG-afdeling Het Baken van Bachten Dieke stuurde hun uitgewerkte idee in en de jury bekroonde dit idee tot een van de winnende ideeën! Het project mag worden uitgewerkt met een bedrag tot € 800,-.

Het Baken is een psycho-geriatrische groep waar acht dementerende bewoners wonen. Medewerkers gaan met de bewoners van deze afdeling een dagje naar Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme. Familieleden en vrijwilligers worden meegevraagd zodat er die dag voor iedereen een begeleider is en dat iedere bewoner persoonlijke aandacht krijgt. 'Een dag om te zien, horen, voelen, ruiken en proeven met individuele aandacht'. Helemaal in het teken van het thema "Heb lief, heb lef, doe goed en vertel er over”. Er wordt lekker geluncht er en er is later koffie of thee met iets lekkers of een sorbet.

De prijs wordt op donderdag 22 september in Goes in ontvangst genomen. De datum voor de verwenmiddag is nog niet gepland.