Onze kwaliteit onder de loep

26 november 2019
Algemeen
Ziekenhuis
Thuiszorg
Wonen & Zorg

Om als ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen onze kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg en ambulance te waarborgen en te verbeteren, maken wij gebruik van de NIAZ accreditatie. Van 2 t/m 6 december 2019 toetst NIAZ of ZorgSaam voldoet aan het gevraagde kwaliteitsniveau. Als ZorgSaam aan alle eisen voldoet, ontvangen wij in januari 2020 weer de NIAZ accreditatie voor vier jaar. 

Wat merken cliënten en patiënten?

De auditoren van NIAZ bekijken onze gehele organisatie. Zo spreken zij met de Raad van Bestuur, cliëntenraad en medewerkers. Maar ook lopen ze mee met medewerkers tijdens hun werk. Het kan dus zijn dat u in de periode van 2 t/m 6 december 2019 een van de NIAZ-auditoren tegenkomt. Zij vragen u altijd vooraf toestemming en u bent uiteraard niet verplicht om mee te werken.

Over NIAZ

NIAZ, het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg, ondersteunt zorginstellingen bij het dagelijks verbeteren en borgen van de kwaliteit van zorg. Ook toetst het NIAZ of zorginstellingen het huis op orde hebben, dit doen ze door het uitvoeren van een audit. Als de zorginstelling voldoet aan het gevraagde kwaliteitsniveau krijgt de instelling een accreditatie voor vier jaar. Tussentijds toetst het NIAZ de voortgang van de afgesproken verbeterpunten. De accreditatiestatus laat aan patiënten, verzekeraars en overheden zien dat er sprake is van een goed en veilig georganiseerde instelling.