Modernisering operatiekamers ziekenhuis ZorgSaam Terneuzen

06 mei 2019
Algemeen
Ziekenhuis

ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen bouwt 4 nieuwe operatiekamers en renoveert het huidige OK-complex en de CSA afdeling. Het is een belangrijke investering in de zorg in Zeeuws-Vlaanderen. Het levert een verbetering op van kwaliteit, veiligheid, werkwijze én patiëntbeleving.

De eerste paal van het nieuwe OK-complex in Terneuzen is maandag 6 mei geplaatst door bestuurders van ZorgSaam en de drie burgemeesters van Zeeuws-Vlaanderen. De officiële handeling symboliseert dat er vernieuwd wordt voor alle inwoners van Zeeuws-Vlaanderen.

In het ziekenhuis in Terneuzen komen grotere operatiekamers met hypermoderne apparatuur. De ruimtes worden niet alleen groter en moderner, ze zijn ook optimaal geschikt om er efficiënt te werken, om er meer operaties uit te voeren. Het traject is zeer zorgvuldig voorbereid door een deskundig bouwteam. De nieuwe operatiekamers worden zo slim mogelijk gebouwd met zo min mogelijk overlast. Operaties gaan ondertussen gewoon door.

De vernieuwing van het OK-complex in Terneuzen zal ruim anderhalf jaar duren en kost 17,5 miljoen euro. Het nieuwe complex wordt tegen het bestaande aangebouwd. Als de nieuwe operatiekamers volgend jaar klaar zijn, worden de huidige OK’s omgebouwd tot onder andere eigentijdse verkoeverruimtes (uitslaapkamers voor na een narcose). Zo ontstaat stap voor stap een geheel nieuw operatiekamercomplex. Ook de bij het OK complex horende CSA afdeling (waar operatie instrumenten worden gereinigd en gesteriliseerd) zal een moderne ‘make over’ krijgen, compleet met een aangepast, nog efficiënter werkproces.

Video & foto's