Lieke van de Velde vertelt over haar werk als kinderfysiotherapeut

16 juni 2017
Algemeen
Ziekenhuis
Fysiotherapie

Ik ben Lieke van de Velde en werkzaam als kinderfysiotherapeut in het ziekenhuis van ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen in o.a. Terneuzen. Nadat ik in 2008 ben afgestudeerd, heb ik eerst als algemeen fysiotherapeut gewerkt. Al snel ontdekte ik dat het werken met kinderen mij erg aansprak. In 2014 heb ik de 4 jarige master opleiding tot kinderfysiotherapeut succesvol afgerond. Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie voor kinderen van 0-18 jaar. Door specifieke testen en observaties wordt de motoriek van een kind in kaart gebracht.

Mijn werk bestaat uit het behandelen van kinderen op de kinderafdeling in het ziekenhuis. Ook komen er kinderen van buitenaf langs, net als in een particuliere praktijk. Bij de kleinste kinderen kom ik aan huis. Wekelijks bezoek ik ook de Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen in de Bellamystraat, zo hoeven ouders niet wekelijks naar de kinderfysiotherapeut toe. Ik vind het fijn om een positieve bijdrage te kunnen geven aan de ontwikkeling van kinderen.

'Het is heerlijk om te werken met hun oprechte en spontane reacties, het enthousiasme en de positieve instelling. Zo ga ik elke dag met veel energie en plezier aan de slag.'
Lieke van de Velde
Lieke-Fysiotherapeut-ZorgSaam

 

Vaak is er sprake van een verwijzing door een arts, maar u kunt ook op eigen initiatief een afspraak maken wanneer u (of het consultatiebureau/de leerkracht) zich zorgen maakt over de motorische ontwikkeling van uw kind. Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 18 keer. Bij een achterstand, operatie of ziekte kan dit (voor een bepaalde periode) onbeperkt zijn. 

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Dat kan door contact met ons op te nemen via tel: 0115-688262 of een e-mail te sturen naar: fysiozorgsaam@zzv.nl. Bij een eerste afspraak nodig ik u uit om samen met uw kind te komen. De afspraken erna kunnen eventueel zonder ouders/verzorgers plaatsvinden. 

Meer informatie over ons specialisme vindt u hier.