Kind- en jeugdafdeling krijgt Tesla

07 augustus 2018
Algemeen
Orthopedie
Kindergeneeskunde

Heb je hem gezien tijdens de open dag in maart dit jaar? De spiksplinternieuwe rode mini-Tesla waarin kinderen een rondje konden rijden? De auto was eigendom van onze orthopeed dokter Van de Kerkhove en na de open dag heeft het Kenniscentrum Orthopedie de Tesla geschonken aan onze kind- en jeugdafdeling.

“Manuel vond het fantastisch! Naast de supergoede zorgen van het team van de kinderafdeling, draagt deze belevenis bij aan een goede ziekenhuiservaring. Echt, mijn complimenten!”
Iris, de moeder van Manuel

Pedagogisch medewerkster Petra den Hollander is er blij mee: “De media heeft de laatste tijd veel aandacht besteed aan bestuurbare auto’s in ziekenhuizen. Vooral in academische ziekenhuizen wordt er veel mee gewerkt. Kinderen rijden bijvoorbeeld zelf naar de operatiekamer. Onze Tesla heeft geen afstandsbediening, waardoor hij, in combinatie met ons drukke OK-programma daarvoor niet kan worden ingezet.” Hoe wordt de auto dan wel gebruikt? Petra: “Als het kan en past kunnen patiëntjes bijvoorbeeld zelf naar de röntgenafdeling rijden voor een onderzoek. Een kind wat langer opgenomen is, kunnen we wat afleiding bieden door hem of haar een rondje te laten rijden in de tuin. De Tesla is geschikt voor jonge coureurs tot ongeveer 8 jaar. De auto wordt altijd gebruikt onder toezicht van een ouder, verpleegkundige of de pedagogisch medewerker, want ook al is de zorg in het ziekenhuis dichtbij, we kunnen ons geen ongelukken permitteren! We zijn heel blij met deze gift van het Kenniscentrum Orthopedie. Het is een mooie toevoeging voor onze afdeling!"

Manuel Verbrugge is de Tesla
Manuel Verbrugge heeft er al een proefrit in mogen maken