Helpt u mee sparen voor de aanschaf van o.a. literatuur rond het thema dementie?

13 februari 2018
Algemeen
Wonen & Zorg
Coensdike

Op weg naar een dementievriendelijke gemeente Sluis: helpt u mee sparen voor de aanschaf van boeken en tijdschriften rond het thema dementie?

In de gehele maand februari kunt u bij Albert Heijn in Oostburg bij de flessenautomaat uw statiegeld bonnetjes doneren ten voordele van een informatiecentrum. Dit centrum is er in het kader van een dementievriendelijke samenleving in de gemeente Sluis. We zijn namelijk aangemeld als goed doel en willen boeken, tijdschriften en activiteitenmateriaal ter beschikking stellen voor uitleen.

Vanuit het ontmoetingscentrum Coensdike in Aardenburg (en gesteund door landelijke aandacht voor dit thema) werken we aan een dementievriendelijke samenleving in de gemeente Sluis. Dit project zal verder vorm krijgen, onder andere door het inrichten van een informatiecentrum. We willen boeken, tijdschriften en activiteitenmateriaal ter beschikking stellen voor uitleen; tegelijk bieden we deskundig advies en een luisterend oor aan mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar ook aan mensen die vanuit hun werk of opleiding met dementie te maken hebben.

Dementievriendelijke gemeente Sluis

Het project ‘Dementievriendelijke gemeente Sluis’ is er om anders in te spelen op de behoeften van mensen met dementie via ontmoeten, participeren, informeren en bewegen én met speciale aandacht voor mantelzorgers.

ZorgSaam Dementievriendelijke gemeente Sluis