Geboortecentrum ZorgSaam: vlakbij huis voorbereiden op de bevalling

07 augustus 2019
Algemeen
Ziekenhuis
Verloskunde & Geboortecentrum

Verloskundigen houden binnen verschillende dorpen en steden in Zeeuws-Vlaanderen spreekuur bij huisartsen. Voordeel is dat zwangeren voor de controles dicht bij huis terecht kunnen. In het Westen houden de verloskundigen van het Geboortecentrum van ZorgSaam spreekuur in Biervliet, Breskens en Oostburg.

Verloskundigen Marloes Provoost en Manon Ritico geven aan dat je geen verwijsbrief nodig hebt van de huisarts om een verloskundige te mogen bezoeken. “Als je de polikliniek gynaecologie belt, kun je direct een afspraak maken. Bovenop de reguliere controles zijn wij altijd bereikbaar. Er is immers altijd iemand aanwezig in het ziekenhuis die je te woord kan staan en waar je langs kunt komen voor een extra controle of een echo indien nodig. Elke zwangere is anders en wij proberen iedere zwangere de zorg te bieden die zij nodig heeft. Wij vinden het daarbij belangrijk om zorg op maat te bieden en zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen en beleving van de zwangeren en hun partners.”

ZorgSaam - Gebooretcentrum
Wij proberen iedere zwangere de zorg te bieden die zij nodig heeft
Manon en Marloes

“Daarnaast heeft het ziekenhuis in Terneuzen nog heel wat meer te bieden: kraamsuites waarbij de partner kan blijven slapen na de bevalling, voorzien van eigen douche, toilet, televisie, enzovoorts. De meeste aanstaande moeders bevallen supergraag in de kraamsuites van het ziekenhuis. Indien zich complicaties voordoen, kan daar immers snel passende hulp worden geboden. Als wij als verloskundige bijvoorbeeld bezig zijn de bevalling te begeleiden en het blijkt dat het kindje in het vruchtwater heeft gepoept, is een gynaecoloog direct in de buurt. Wij als verloskundigen kunnen dan gewoon blijven begeleiden. Voor de bevallende vrouwen is het op dat moment fijn dat zij hetzelfde gezicht blijven zien.”

“We hebben verschillende voorlichtingsavonden, zodat je goed voorbereid aan de bevalling en het ouderschap kunt beginnen. Ook is er 24 op 7 de mogelijkheid tot het kiezen van pijnstilling of ruggenprik. Wij zien in Terneuzen ook veel zwangeren uit Walcheren die bewust voor ons kiezen en wij hopen dat er ook uit West-Zeeuws-Vlaanderen veel zwangeren voor ZorgSaam blijven kiezen. Met onze spreekuren in Breskens, Oostburg en Biervliet is het gemakkelijk om dat te doen.”

Afspraak maken

Een afspraak maken kan via het verloskundig spreekuur op tel: 0115-688442. Dit kan elke werkdag van 13:30 tot 14:30 uur. Mailen kan naar verloskundigen@zzv.nl

Over Geboortecentrum ZorgSaam

Meer weten over verloskunde en het Geboortecentrum ZorgSaam? Klik dan op de button.