Europees Studiebezoek

13 juni 2017
Algemeen
Thuiszorg
Wonen & Zorg

ZorgSaam neemt vanaf februari deel aan een Europees project: Cascade. Een 4 jaar durend project gefinancierd met Europese subsidie vanuit Interreg 2 Seas.

Het project richt zich op kwetsbare ouderen en ouderen met dementie en heeft als doel om ouderen langer thuis te kunnen laten wonen. Onze regio heeft te maken met een bijzonder fenomeen, namelijk vergrijzing én krimp. Het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat in de toekomst de zorg én de voorzieningen voor ouderen op peil blijven. Andere landen zijn geïnteresseerd in onze aanpak in deze situatie. Dit project biedt ons de mogelijkheid om kennis op te doen in de aanpak van het probleem in onze regio. De kennis wordt via wetenschappelijk onderzoek verzameld en geleid door Canterbury Christ Church University en HZ University of Applied Sciences. 

Bezoek Europese partners

Op 15 en 16 juni brengen de Europese partners een bezoek aan onze regio. Zij bezoeken de Seniorenkliniek in Hulst en Antonius in Oostburg. De tweede dag wordt een bezoek gebracht aan sTimul. Die dag staat in het teken van de leerafdeling en de leermethode die sTimul aanbiedt.