Een nieuwe heup voor Eddy Geernaert

29 juli 2019
Algemeen
Ziekenhuis
Orthopedie

Eddy Geernaert, 65, uit Aardenburg, heeft sinds een jaar een nieuwe heup. Zijn leven ziet er anders uit.

“Ik moet nog een keer terug op controle hier in Oostburg, maar alles voelt prima in orde. Helemaal geen pijn meer! Dat is een groot verschil kan ik je zeggen. De laatste jaren had ik er veel last van. Gelukkig zag de orthopeed wat er loos was. Een compleet versleten heup, terwijl de andere nog prima is. 45 jaar was ik automonteur en als je dan altijd met dezelfde kant een auto inschuift, dan slijt dat blijkbaar.”

ZorgSaam - Orthopedie
Helemaal geen pijn meer!
Eddy Geernaert

‘Mee de kniepers’

“Tijd voor een nieuwe heup dus. Ik ben geweldig ontvangen door het team van orthopedie. Alles werd perfect uitgelegd. Ook de verzorging vooraf en achteraf was heel goed, een grote pluim voor de verpleging. Ik heb nog wel even ‘mee de kniepers’ gezeten want ‘stel dat ze m’n heupbot te kort afzagen’, maar het was niet nodig. Dokter Cools heeft echt getoverd!”

Eerlijk gezegd

Eddy loopt soepel door zijn tuin in Aardenburg. “We zijn hier natuurlijk dicht bij België. Sommigen gaan de grens over naar Knokke en Eeklo. Ik snap dat niet eerlijk gezegd. Oostburg is nog dichterbij! De ingreep gebeurt weliswaar in Terneuzen maar ervoor en erna kun je de controle gewoon in Oostburg laten doen. Da’s toch prachtig? En bij ZorgSaam kom je er als het urgent is echt wel tijdig tussen hoor. Dat het even duurt wil niet zeggen dat ze je onnodig laten wachten. Vergeet bovendien niet dat er heel goede dokters zijn hier, anders ben je als klein ziekenhuis niet de nummer 1 van Nederland, toch? Maar goed, ieder doet wat hij doet. Ik maak ook gebruik van België, als het nodig is. Maar dan wel via het systeem van ZorgSaam dus met de topziekenhuizen in Gent en Brugge.”

Orthopeed Cis Cools is blij met de complimenten van Eddy Geernaert: “We werken dagelijks aan goede persoonlijke zorg, dicht bij huis in een vertrouwde omgeving. Het is fijn daar tevreden patiënten over terug te horen. Onze orthopedie is op meerdere plekken in Zeeuws-Vlaanderen beschikbaar en scoort hoog op kwaliteit.”

Laag risico

“Zoals ook in de AD ziekenhuis top 100 stond, kennen we een opvallend laag risico op infecties en andere complicaties bij het plaatsen van een nieuwe knie of heup. Dit is ook bekend bij zorgverzekeraar CZ, die ons als voorkeurspartner ziet. We hanteren in samenspraak met hen én in het belang van de patiënten de nationale richtlijnen. Medische studies tonen namelijk dat het plaatsen van een nieuwe knie op jonge leeftijd en bij lichte slijtage vaak tot onbevredigende resultaten leidt. We gebruiken bovendien knie- en heup prothesen die door de zorgverzekeraar en de wetenschappelijke vereniging worden erkend als topkwaliteit.”

Zeer korte lijnen

“Een nieuwe knie of heup is een beslissing waar dikwijls niet-operatieve behandelingen aan voorafgaan en die dus in samenspraak met uw specialist goed te plannen is. Wachttijden? Die zijn er wel, maar vergelijkbaar met andere Nederlandse ziekenhuizen, en met die voor Belgische patiënten in Belgische ziekenhuizen. Dagelijks werken we hard, met velen, om iedereen die het nodig heeft te helpen. ZorgSaam bestaat uit een keten van zorg, samen met de thuiszorg en revalidatie. Dat is een pluspunt. Bovendien zijn de lijnen tussen de specialist en de huisarts zeer kort, waardoor snel kan worden ingespeeld op eventuele problemen.”

Rapid recovery

“We hebben reeds in 2015, nu 4 jaar geleden, het ‘rapid recovery’ protocol geïntroduceerd, met bewezen snellere en betere resultaten, korter verblijf in het ziekenhuis (1 tot 2 nachten, soms ook in dagbehandeling) en meer comfort. Onze afdeling orthopedie is bovendien laagdrempelig bereikbaar voor patiënten. Er is persoonlijke opvolging na de ingreep en mogelijkheid tot veelvuldig contact. Zo hebben we een mooi zorgaanbod, waar meneer Geernaert en anderen blij mee zijn.”

Artrose

“We blijven ontwikkelen en investeren, ook in Oostburg. Binnenkort vertellen we u graag meer over het artrose-meekijkspreekuur bij de huisarts, dat we ook willen introduceren.”

Over orthopedie

Meer weten over ons specialisme orthopedie? Klik dan op de button.