Dementievriendelijke gemeente Sluis: Inloopspreekuur voor mantelzorgers

11 december 2017
Algemeen
Coensdike

Op maandag 18 december 2017 tussen 13:00 en 15:00 uur organiseert ZorgSaam in Coensdike te Aardenburg een gratis inloopspreekuur voor mantelzorgers, waarvan hun partner of naaste lijdt aan geheugenproblemen. U kunt die middag terecht om vragen te stellen of tips te horen om de zorg thuis te verlichten. Ook kunt u terecht als u behoefte heeft aan een luisterend oor. U bent van harte welkom!

Het inloopspreekuur komt voort uit het project ‘Dementievriendelijke gemeente Sluis’. Dit project is er om anders in te spelen op de behoeften van mensen met dementie via ontmoeten, participeren, informeren en bewegen, en met speciale aandacht voor mantelzorgers.

Mantelzorg

Mantelzorg bieden is lang niet altijd zorgeloos. Het inloopspreekuur, te vinden op de tweede verdieping van Coensdike,  is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar mantelzorgers hun zorgen kunnen delen, vragen kunnen stellen of gewoon hun verhaal kunnen doen. Van tevoren aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Degene voor wie u zorgt kan gewoon meekomen. Onze medewerkers nemen de zorg even van u over.     

Het project  ‘Dementievriendelijke gemeente Sluis’ is een samenwerking tussen de Gemeente Sluis, ZorgSaam Coensdike (én specifiek het Ontmoetingscentrum Coensdike).

ZorgSaam - Dementievriendelijke gemeente sluis