Concurrentie in Zeeuws-Vlaanderen

09 mei 2019
Algemeen
Ziekenhuis
Thuiszorg
Wonen & Zorg

Ziekenhuis Zeno in Knokke zoekt momenteel heel gericht naar patiënten uit West Zeeuws-Vlaanderen. Dat is niet nieuw, want dat kondigden ze al voor de opening van hun ziekenhuis enkele jaren terug aan. Recent is een speciale reclamefolder huis aan huis verspreid.

Vooropgesteld: keuzevrijheid van patiënten is goed. En dan moet er natuurlijk ook iets te kiezen zijn. Zoals over de grens; het is een feit dat Zeeuwen al decennia de grens over kunnen en gaan. Er zijn ook enkele heel goede ziekenhuizen. Daarom werkt ZorgSaam al jaren nauw samen met het Universitair Ziekenhuis Gent, AZ Maria Middelares en St. Jan Brugge. Maar er is ook mindere kwaliteit. Onderzoeken tonen aan dat de Belgische zorg Europees gezien minder scoort dan de Nederlandse. De vraag naar aanleiding van de reclamecampagne van Zeno is dan ook of een Zeeuws-Vlaming werkelijk beter af is in Knokke. Er staat een prachtige gevel, maar is de zorg er ook beter voor de Zeeuws-Vlaming?

ZorgSaam biedt door andere partijen erkende uitstekende kwaliteit en veiligheid van zorg. We zijn het nummer 1 streekziekenhuis van Nederland. ZorgSaam Ziekenhuis is ook veel completer dan menig ziekenhuis over de grens, denk aan het dottercentrum. Denk ook aan het sterke netwerk met huisartsen en de topklinische zorg in Gent en Brugge. En laten we ook de prima verbinding met andere zorgverleners en de eigen thuiszorg, ouderenzorg en ambulancezorg niet vergeten. Daar kan geen ander ziekenhuis aan tippen, ook Knokke niet.

ZorgSaam blijft investeren in de regio, zie de start van de bouw van het OK-complex, maar ook bijvoorbeeld de uitbreiding van de vakgroep Oogheelkunde om de wachttijden onder controle te houden. Met de ontwikkelingen van het Gezondheidscentrum Antonius in Oostburg, de intensivering van de relatie met andere zorgverleners, de nauwe samenwerking met de gemeente, en de ‘make over’ van verpleeghuis Stelle bouwen we ook onverminderd voort in het Westen.

ZorgSaam biedt samenhangend de beste zorg van thuis tot ziekenhuis en weer terug naar huis. De zorg voor de Zeeuws-Vlaming is dus heel goed en goed geregeld bij ZorgSaam. Maak er gebruik van.