Collega’s op het dottercentrum gezocht

14 september 2017
Algemeen
Ziekenhuis
Cardiologisch Interventiecentrum (dottercentrum)

Op het dottercentrum in Terneuzen worden mensen met hartklachten onderzocht en zo snel mogelijk geholpen. Meestal door te dotteren. De cardiologen van ZorgSaam worden bij het onderzoek en de behandeling geholpen door assistenten. Nele Veirman en Ingrid Schalkens bijvoorbeeld. Ingrid: “Zeven jaar geleden toen het dottercentrum openging, was ik er al bij. Ik vind het nog steeds prachtig. Mensen die met spoed binnenkomen met een infarct, zie je onder je handen verbeteren. Het geeft snel opluchting en het is mooi om daar aan bij te dragen. Je hebt echt één op één contact met de patiënt en dat is best uniek in alle drukte van het ziekenhuis.” Nele, voorheen ambulanceverpleegkundige en relatief nieuw op het dottercentrum knikt. “Hier werken is voor mij een waardig alternatief van de spannende wereld van de ambulance. Bovendien is dit werk beter af te stemmen met mijn gezin en privé leven.”

De reden dat Ingrid en Nele hun verhaal doen is dat ze op zoek zijn naar collega’s.

Officieel staat onze functie te boek als cardiofysiologisch laborant invasief, maar we merken dat er weinig mensen zijn die weten wat dat inhoudt. Dus wordt er weinig gesolliciteerd. We zoeken meerdere nieuwe collega’s.
Ingrid & Nele

Als je op een specialistische manier bezig wilt zijn als vervolg op gewone verpleegkunde of radiologie en je houdt van de afwisseling spoed en gewone diagnostiek, dan is dit een mooie kans. Iedereen is welkom, man, vrouw, jong, oud. Al is het natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Je moet iets hebben met acute zorg, er gebeurt van alles. Dat vraagt toewijding en ook handigheid. Snel en vaardig kunnen omgaan met fijne materialen is belangrijk. Maar digitale vaardigheid net zo goed. En laten we de sociale vaardigheden niet vergeten. Je moet wel je mannetje kunnen staan. Een teamplayer zijn die assertief is en eerlijk omgaat met de collega’s en de dokters. En ondertussen contact maken met de patiënt, ze op het gemak stellen, vertrouwen geven, zekerheid bieden. Last but not least, je moet wegens spoeddiensten binnen een half uur aanwezig kunnen zijn in Terneuzen.”

“Als je in dat plaatje past, kun je rekenen op prachtig werk in regelmatige diensten. Je weet ondanks het spoedkarakter van het dottercentrum waar je aan toe bent”, aldus Ingrid en Nele. “Het is goed geregeld allemaal. Als fulltimer werk je 4 dagen omdat je de extra uren die je werkt in verband met spoed weer terugkrijgt. Je kunt dus extra uren praktisch inzetten voor regelmaat of zelfs voor het opsparen voor een verre reis. We zoeken op dit moment minstens twee fulltimers. Vanwege de expertise en routine die nodig is, past parttime niet goed bij deze functie. Maar fulltime betekent minimaal 28 uur per week en dat is gemiddeld drie dagen per week na inruil van de extra tijd. Klinkt misschien ingewikkeld, maar we lichten het belangstellenden graag toe. Als je goede competenties hebt, kom dan gerust een dagje meekijken en proeven en vragen stellen!”

Kijk op deze pagina voor de vacature!