Bijeenkomst: Hoe kunt u leven (en werken) met migraine?

21 november 2018
Algemeen
Ziekenhuis
Neurologie
Hoofdpijncentrum Zeeland

Op dinsdagavond 27 november is er een bijeenkomst over leven en werken met migraine. Deze vindt plaats in het restaurant van ZorgSaam Ziekenhuis, locatie De Honte in Terneuzen (van 19:30 tot 21:15 uur).

De avond is bedoeld voor mensen (ook jongeren) met migraine, hun familieleden en vrienden. Bent u werkgever, HRM medewerker, docent of anderzins geïnteresseerd in het onderwerp dan bent u ook van harte welkom.

Esther Visser van Hoofdpijnnet zal in haar welkomstwoord kort stil staan bij de succesvolle campagne “Maak van Migraine een hoofdzaak”. Wat kan Hoofdpijnnet voor u en uw omgeving betekenen? En hoe kunnen jongeren een goede toekomst hebben met migraine? ZorgSaam neuroloog Pascal Proot van het Hoofdpijncentrum in Terneuzen praat u vervolgens bij over de behandeling van Migraine met Botoxinjecties. Hoe gaat dit in zijn werk, wat zijn voors en tegens? Daarna zal Alex Schonewille van het Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet u meenemen in de wereld van Migraine en werk. Wat zijn de mogelijkheden om migraine en werk te combineren en hoe krijg je dit geregeld? Hoe hou je het contact met je werkgever goed en welke handige tips en tools zijn er voorhanden? Na de pauze is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen aan een deskundigenpanel. De vragen kunt u bij aanmelding al doorgeven, maar ook in de pauze inleveren bij de vrijwilligers van Hoofdpijnnet.

Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Gratis parkeren kan op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Vooraf graag aanmelden via bijeenkomst@hoofdpijnnet.nl of via het aanmeldingsformulier op de website van www.hoofdpijnnet.nl. Indien u een specifieke vraag heeft dan kunt u deze vooraf aangeven. Ook vernemen we graag van u met hoeveel personen u komt.

Expositie

Van 26 november t/m 30 november is er ook migraine expositie in ziekenhuislocatie De Honte. Rondom de voorlichtingsavond is er een speciale migraineweek in het ziekenhuis. Die is onderdeel van de landelijke campagne 'Maak van migraine een Hoofdzaak'. Een week lang schenken we aandacht aan de impact van migraine. Dat doen we via de indringende tentoonstelling 'Twee gezichten' die in de hal van het ziekenhuis te bezoeken is.

 

ZorgSaam - Migraine
Maak van Migraine een hoofdzaak