Bewoners Korte Bellingstraat Hulst gaan verhuizen

23 januari 2019
Algemeen
Wonen & Zorg
Binnenstad Hulst

Bewoners van de groepswoning voor mensen met dementie aan de Korte Bellingstraat in Hulst verhuizen in maart naar Antonius in Kloosterzande. ZorgSaam besluit dit in overleg met de gemeente Hulst, nadat was geconstateerd dat de woning niet langer voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

De groepswoning in de binnenstad van Hulst is in 2008 gebouwd. Sinds de ingebruikname is de wet- en regelgeving van dergelijke woningen aangescherpt. Wat in 2008 nog acceptabel werd geacht, is op basis van voortschrijdend inzicht en de aangescherpte regelgeving, in een ander daglicht komen te staan. 

ZorgSaam is begin 2018 hierover in gesprek gegaan met de gemeente Hulst. De gemeente is van mening dat het gebouw niet meer gebruikt mag worden voor het huisvesten van niet-zelfredzame bewoners. Vandaar dat besloten is de groepswoning te verhuizen. 

Nieuwe huisvesting Kloosterzande

De acht bewoners verhuizen samen met de medewerkers naar de tijdelijke huisvesting op het terrein van Antonius in Kloosterzande. De acht bewoners uit Hulst verblijven daar totdat de nieuw te bouwen groepswoning op het terrein van De Blaauwe Hoeve gereed is. Naar verwachting is dat in 2023. 

Veilige zorg

ZorgSaam benadrukt dat de bewoners geen gevaar hebben gelopen. Er is altijd goede en veilige zorg geleverd, doordat er begin 2018 al extra maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen, waaronder een beveiliger voor de nacht.