AD top 100, ZorgSaam weer bij de betere ziekenhuizen van Nederland

03 november 2017
Algemeen
Ziekenhuis

ZorgSaam is een goed ziekenhuis. Dat blijkt ook uit de AD top 100 de afgelopen jaren. Vorig jaar was er een 12e plaats, daarvoor 44, 3, 18, 18 en 15. Bovendien behaalt ZorgSaam elk jaar alle keurmerken die er zijn. En het ziekenhuis heeft naar Nederlandse normen ook nog eens zeer korte wachttijden. Enkele specialismen zijn daar een uitzondering op door omstandigheden, bijvoorbeeld een zieke dokter. Maar bij de meeste dokters kunt u binnen een week hooguit twee, terecht.

In de AD ziekenhuis top 100 zakt ZorgSaam dit keer naar een 32e plaats. Dat heeft veel te maken met enkele nieuwe normen voor operaties. ZorgSaam stelt de veiligheid van patiënten en kwaliteit van zorg altijd voorop. Met die nieuwe normen wordt dus rekening gehouden. Operaties aan blaaskanker worden daarom nu door onze ervaren uroloog in ons partnerziekenhuis Maria Middelares in Gent uitgevoerd. Helaas was er in de strakke mal van het top 100-onderzoek geen ruimte voor deze aanpassing. Dat levert een mindere score op. Waar ZorgSaam wel bovengemiddeld goed op scoort is de kwaliteit van zorg en de verpleegkundige zorg. Dat is belangrijk.

Op de zaken die ZorgSaam belangrijk vindt, namelijk de kwaliteit van zorg en verpleegkundige zorg, scoren we bovengemiddeld goed. Dat is een compliment aan alle medewerkers!

ZorgSaam wil altijd verder verbeteren, door te meten en te vergelijken. Ook dit onderzoek geeft verbeterpunten aan. Daar gaan we mee aan de slag. Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem is een goed voorbeeld, ook omdat het in nauwe samenwerking met thuis- en ouderenzorg als klein ziekenhuis de beste zorg levert. De beste zorg ook in Zeeland, daar gaat het om.

Meer weten?

Kijk op de website van het AD

ZorgSaam - Ziekenhuis